Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke onderscheiding

De heer L.J. Peters (Leopold), Aardenweg 11, 6114 AN Susteren (geboren 9 december 1935) is bij gelegenheid van de activiteitendag in zorgcentrum Vastrada op 11 maart 2009. Burgemeester D.A.M. Akkermans heeft de onderscheiding tijdens de activiteitendag in zorgcentrum Vastrada Susteren aan hem uitgereikt.

Â

De heer Peters verricht al vele jaren vrijwilligerswerk. Zijn verdiensten hebben onder meer betrekking op zijn activiteiten voor de Unie van Vrijwilligers in zorgcentrum Vastrada. Zo is hij vanaf 1991 actief tijdens de wekelijkse eucharistieviering, de feestdagen en de jaarlijkse kerstmarkt. Sinds 1997 is hij vrijwilliger bij de wekelijkse wandeltochten met de bewoners van de afdeling Regenboog. Verder verricht hij al een aantal jaren vrijwilligerswerk in het huisrestaurant van Vastrada.

De heer Peters is daarnaast ook mantelzorger voor mevrouw Heggen en sinds 1975 bezorger van het parochieblad voor de parochie Mariaveld in buurtschap Heide.

Ook in het verleden verrichtte decorandus langdurig mantelzorg en was hij een aantal jaren betrokken bij het project Tafeltje Dekje.

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â