Gemeente Echt-Susteren


Verstopte riolering

Bij de medewerkers riolering komen geregeld klachten binnen over een niet goed functionerende riolering. Dit wordt veroorzaakt doordat het pompgemaal niet meer functioneert.

Â

Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het pompgemaal worden nogal eens wat voorwerpen in de pompput aangetroffen die niet in het riool thuis horen. Hierbij kunt u denken aan doekjes om een wc-bril mee op te frissen, om schoenen te poetsen, voor schone brillen, of speciaal bedoeld voor

kleine kinderen. Zelfs handdoeken, theedoeken en ondergoed worden via het toilet doorgespoeld en komen in het riool terecht. Het gevolg hiervan zijn vastlopende pompen en gemalen, uitval van de drukrioleringssystemen, extra belasting van de rioolwaterzuivering en een riolering die niet meer afloopt.

Wekelijks moet de gemeente in actie komen om verstopte pompen te herstellen. Naast het ongemak van een niet-functionerend rioolsysteem kost het de gemeenschap een hoop geld.

Wij willen er dan ook nog eens op wijzen dat enkel toiletpapier door het toilet gespoeld mag worden en de overige middelen thuishoren in de afvalbak.Â