Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 20-03-2009

Grootschalige verkeerscontrole in Breda

BREDA: De politie van het team Breda Noord heeft donderdagmiddag en avond een grote verkeerscontrole gehouden op de Lunetstraat. Aan de controle deden ook de Belastingdienst, Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de ANWB mee. De medewerkers van de ANWB hebben ongeveer 40 automobilisten geholpen met het repareren van kleine defecten. De politie speurde onder meer vier vonnisklanten op en deelde 84 bekeuringen uit. De Belastingdienst legde acht vorderingen op en nam zes auto's in beslag. De Inspectie Verkeer en Waterstaat concentreerde zich op de controle van bussen en taxi's.

Resultaten politie (Breda Noord, Verkeershandhavingsteam en
Vreemdelingenpolitie)

Er werden 340 blaasproeven afgenomen. Er was slechts 1 bestuurder die teveel gedronken had. Verder werden er voor diverse verkeerszaken 84 bekeuringen uitgeschreven. Een 43-jarige Bredanaar kreeg aanvankelijk alleen een bekeuring voor een gladde band. Bij controle van zijn gegevens bleek echter dat de man nog voor 1871 euro aan openstaande boetes had. Bovendien moest hij nog 119 dagen zitten. Hij werd ingesloten. Naast deze 'grote vis' waren er ook nog arrestaties in verband met openstaande vonnissen van 472 en 140 euro. Verder werd nog een man aangehouden die nog DNA moest afstaan en 8 dagen zitten.

De vreemdelingenpolitie heeft 100 documenten gecontroleerd. Een vreemdeling kreeg de aanzegging om Nederland te verlaten, verder werd één paspoort ingenomen.

Resultaten Belastingdienst / Douane

De Belastingdienst legde acht vorderingen op voor een bedrag van 6700 euro. Verder werd er zes keer beslag gelegd op een auto, in zaken waar nog voor 127.000 euro open staat.

ANWB

Ongeveer 40 auto's geholpen met kleine defecten

IVW

2 bussen gecontroleerd

14 taxi's gecontroleerd


1x proces-verbaal, taxichauffeur zonder chauffeurspas

4x waarschuwing niet invullen rittenstaat


1x waarschuwing niet invullen werkmap


1x waarschuwing niet bij zich hebben van vergunningsbewijs

Twee mannen aangehouden na vuurwapenvondst

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur in een parkje achter de Oranjeboomstraat twee Amsterdammers van 19 en 20 jaar aangehouden nadat in de buddyseat van een bromfiets een doorgeladen pistool was aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het vuurwapen en de bedoelingen van het duo.

Een alerte getuige belde gistermiddag de politie om aan te geven dat hij een verdachte situatie waarnam in het parkje achter de flat van de Orangeboomstraat. Daar zou een man met een brommer aan het sjouwen zijn. De politie ging ter plaatse en trof de door de getuige bedoelde man en nog een manspersoon aan. In hun directe omgeving stond de bromfiets. In de buddyseat troffen de agenten een doorgeladen pistool aan. Beide mannen, die elkaar tegenspraken over hun aanwezigheid in het park, zijn aangehouden.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben vannacht, tijdens een rustige dienst met weinig publiek op straat twee arrestaties verricht. Een 50-jarige Bredanaar werd omstreeks 23.00 uur op de Halstraat aangehouden nadat hij een medewerker van een café aldaar bedreigd had. 500 euro boete, dat is het bedrag dat een 21-jarige Bredanaar moet betalen omdat hij agenten heeft beledigd met uitdrukkingen als "Kankerwouten en Kankerhomo's. Hij werd gearresteerd op de Kraanstraat. De boete werd aan het bureau betaald door zijn ouders.

Eiergooiers opgespoord in Alphen

ALPHEN: De wijkagent heeft deze week vijf 14-jarige jongens opgespoord die zich schuldig hebben gemaakt aan baldadigheid door het gooien van eieren

De wijkagent startte een onderzoek na een aantal meldingen van baldadigheid waarbij jongeren met eieren gegooid hadden.


-Bij een bewoonster van een woning aan de Lindenakker, eieren tegen de ramen;


-Bij een restaurant op de Baarleseweg, eieren tegen de ramen en belletje trekken;


-Bij woningen aan de Stationsstraat en Stanzerij tegen de ramen


- Eieren tegen de muren van de Willibrordusschool gegooid, schoonmaakbedrijf ingezet om viezigheid op te ruimen.

Tijdens het onderzoek stuitte de wijkagent op een groepje van vijf jongens. Zij hebben de baldadigheid toegegeven. Hun ouders zijn geïnformeerd. De daders zijn bereid om hun excuses aan de gedupeerden te maken. Enkele benadeelden staan hier ook voor open. Zij willen tijdens deze gelegenheid de jongeren ook vertellen wat voor gevoelens van boosheid en onveiligheids dat bij hen heeft veroorzaakt. In overleg met Bureau Halt en het Veiligheidshuis zal gekeken worden naar een passende taakstraf. De schooldirecteur heeft al aangegeven dat hij eventueel nog wel enkele zinvolle klusjes heeft.

Winkeldievegge betrapt in Etten-Leurse supermarkt

ETTEN-LEUR: In een supermarkt aan het Van Bergenplein is omstreeks 17.00 uur een 69-jarige vrouw uit Etten-Leur betrapt op
winkeldiefstal. De vrouw had voor 16,35 euro aan goederen,
voornamelijk voedingsmiddelen, gestolen. Ze heeft een boete van 180 euro gekregen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-03-2009 14:21 | © Regio Midden en West Brabant |