Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Honden onder appèl

20-maart-2009

Het aantal klachten over loslopende honden in delen van het Amsterdamse Bos neemt toe. Vooral fietsers, hardlopers en ruiters hebben vaker last van loslopende honden.

Daarom gaan de boswachters in samenwerking met de politie de komende tijd verbaliserend optreden om overlast van loslopende honden tegen te gaan. Zij doen dat op grond van de APVs van Amstelveen en Amsterdam.

Borden
Honden zijn welkom in het Amsterdamse Bos en mogen op veel plekken loslopen. Waar ze aangelijnd moeten worden of verboden zijn, wordt dit met borden aangegeven. De keuze van de aanlijn- en verbodsgebieden is gebaseerd op flora- en faunabescherming en het vermijden van conflicten met overige bosbezoekers. Zo zijn honden verboden in het gebied Oeverlanden De Poel en geldt een aanlijngebod in sportparken.

Appèl
Op plekken waar honden los mogen lopen moet de hond onder appèl staan, dat wil zeggen onder toezicht staan van de eigenaar of houder en gecorrigeerd worden als dat nodig is. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om de hond te laten struinen of jagen door de bospercelen. De eigenaar of houder moet daarnaast overlast en hinder voor andere bosbezoekers voorkomen.

Het Amsterdamse Bos