Gemeente Breda

Bredase Parkeergarage De Barones beste van Nederland

Het Platform Detailhandel Nederland voert jaarlijks de Nationale Parkeertest uit. Daarbij worden bereikbaarheid, veiligheid, prijs, service en betaalmogelijkheden van parkeergelegenheden in Nederland onderzocht.

Dit jaar is de Parkeergarage Barones in Breda als winnaar uit de bus gekomen. Op vrijdag 20 maart heeft wethouder Wilbert Willems daarvoor een oorkonde in ontvangst genomen uit handen van Harry Bruijniks, voorzitter van de stuurgroep Bereikbaarheid van het Platform Detailhandel Nederland.

Wethouder Willems:We zijn blij dat ook de detailhandel waardering heeft voor de parkeer-voorzieningen in Breda. Eerder ontvingen we als eerste gemeente in Nederland al het keurmerk straatparkeren van Vexpan, de landelijke branchevereniging voor parkeren. Bezoekers en inwoners kunnen uit deze onderscheidingen afleiden, dat de parkeervoorzieningen in onze stad op een erg hoog peil staan.

Het onderzoek voor de Nationale Parkeertest 2009 is uitgevoerd in de tweede helft van 2008
en in de eerste maand van 2009. Er zijn in 55 gemeenten 79 parkeergelegenheden bezocht.
In al die gemeenten is ook naar het parkeren op straat gekeken. Net als voorgaande jaren zijn ook dit jaar de parkeergarages, parkeerplaatsen en parkeerterreinen beoordeeld aan de hand van vier hoofdcriteria: bereikbaarheid, veiligheid, betalen en service.

Over parkeergarage De Barones zegt het rapport van de parkeertest ondermeer het volgende:
De parkeergarage van het winkelgebied De Barones is 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Ideaal voor een dagje shoppen! Het tarief is 1,40 per uur, in verhouding tot vergelijkbare
steden is dit tarief bescheiden. Daarnaast wordt geconcludeerd dat parkeergarage De Barones zeer goed scoort op het gebied van veiligheid, zowel wat betreft de bemanning van de garage als bij het cameratoezicht. Ook de verlichting is volgens de onderzoekers in orde en het is er schoon en netjes.

Via de link hieronder kunt u de parkeertest 2009 inzien.

Breda, 20 maart 2009

Te downloaden:

* PDN Parkeertest 2009.pdf