Gemeente Harderwijk


Veluwade en SwingâIn winnaars Event Award Harderwijk

Het Hierdense evenement Veluwade heeft dinsdag (17 maart 2009) de Event Academy Award gewonnen, de prijs voor het beste ondernemingsplan voor een groot publieksevenement. Wethouder Daamen overhandigde de prijs aan Evert Jacobs van de stichting Veluwade. De prijs bestaat uit een bedrag van 3.000 euro, te besteden aan marketing en promotie. SwingâIn Harderwijk won vanwege het creatieve vernieuwende concept een extra aanmoedigingsprijs van 1.000 euro die het Dolfinarium beschikbaar had gesteld.

Met de prijsuitreiking sloot de gemeente Harderwijk een serie af van vijf gratis seminars rond het organiseren van publieksevenementen. De organisatoren kregen handvatten om hun publieksevenementen verder te professionaliseren, een van de doelstellingen van het nieuwe Harderwijkse evenementenbeleid. Dat liep van veiligheidsregels tot subsidieaanvragen en van logistiek tot marketing en promotie. Ook ontwikkelden de deelnemers voor hun eigen evenement een businessplan. De jury, bestaande uit Frankwin van Beers (directeur Dolfinarium), Elze de Jong (Kamer van Koophandel) en wethouder Rob Daamen (gemeente Harderwijk), beoordeelde een grote diversiteit aan ondernemingsplannen, van de Regionale Veteranendag tot de Nieuwjaarsduik en Aaltjesdag.

De Harderwijk Event Academy is mede mogelijk gemaakt door de Harderwijkse stichting voor Recreatie en Toerisme (HaRT), de Kamer van Koophandel, Gemeente Harderwijk, Koninklijk Horeca Nederland, Zwaluwhoeve, Dolfinarium, Veluws Bureau voor Toerisme, Brandweer Harderwijk, Politieregio Noord- en Oost-Gelderland, de Vereniging van Evenementenmakers en Catering Van den Berg.


____________________