Abvakabo FNV tevreden met 4% loonsverhoging voor personeel KEMA

20/03/2009 15:19

ABVAKABO FNV

Abvakabo FNV is tevreden met de gemaakte afspraken rondom de nieuwe cao KEMA, waar ongeveer 1800 mensen werken. Omdat KEMA, een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in metingen, keuringen en certificatie op het gebied van energie, geen directe gevolgen kent van de kredietcrisis, kon een loonsverhoging van 4% voor het aankomende jaar worden afgesloten. Verder zijn er goede afspraken gemaakt tussen de vakbond en KEMA over secundaire arbeidsvoorwaarden. Abvakabo FNV hoopt dat de behaalde resultaten met KEMA als voorbeeld dienen voor de landelijke cao onderhandelingen voor de energiebedrijven die net gestart zijn.

Loonsverhoging van 4%

De afspraken voor de nieuwe cao voor het personeel van KEMA in Arnhem zijn gemaakt met een looptijd van 13 maanden, ingaande op 1 maart 2009 tot 1 april 2010. Voor de looptijd van deze cao zullen de salarissen met 3% structureel worden verhoogd, waarvan 2% op 1 maart en 1% op 1 oktober 2009. Verder vindt een eenmalige verhoging van 1% van de winstuitkering over 2008 plaats, welke wordt uitgekeerd in 2009.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Verder zijn er goede afspraken gemaakt over een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden. Er komen bijdragen in de kosten voor vergoedingen, zoals reiskosten, die zijn aangepast aan de prijsontwikkelingen van de afgelopen jaren. Ook de vergoeding van het zogenaamde Top Pakket in het kader van de collectieve ziektekostenverzekering zijn in deze afspraken voor rekening van de werkgever.

Verder zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot fiscaal voordelige regelingen, zoals een fietsplan. En tenslotte komt er, in overleg met de medezeggenschap, een onderzoek naar de mogelijkheden van de invoering van levensfasebewust personeelsbeleid.








ABVAKABO FNV