Gemeente Scheemda


Scheiding plastic verpakkingsmateriaal
plastic hero.jpg

U hebt op televisie of in de krant vast al iets gezien van de advertentiecampagne met het oranje poppetje, de Plastic Hero. Het gaat hierbij over de scheiding van plastic verpakkings-materiaal van het restafval. Dit plastic afval kan gerecycled worden tot grondstof voor bijvoorbeeld dashboards, fleecetruien, autobumpers, mobieltjes of golfballetjes. Zo krijgen afgedankte kunststoffen een duurzame bestemming!

In veel gemeenten in Nederland is het de bedoeling dat de burger het plastic afval zelf gaat scheiden van het restafval, bijvoorbeeld thuis in aparte zakken of door het afval naar speciale inzamelbakken te brengen. Maar dit is in de gemeente Scheemda niet het geval. Voor u verandert er niets!

U blijft uw plastic afval gewoon in de restafval-container deponeren. De afvalverwerker is in staat huishoudelijk afval in verschillende stromen te scheiden; al het plastic afval wordt achteraf uit het restafval gehaald. Deze techniek heet nascheiding.

Uiteraard is het heel belangrijk dat u het afval dat u nu al apart houdt, wel blijft scheiden. Denk daarbij aan papier/karton, gft-afval, glas, kca, textiel, elektrische apparatuur en grof vuil. Deze afvalstromen kunnen niet nagescheiden worden.

Kijk ook op www.plastic-heroes.nl .