KNHS


KNHS en Outdoor Gelderland tekenen driejarig contract voor NK Dressuur 20 maart 2009
Ondertekening contract

DEN BOSCH (KNHS) De Nederlandse Kampioenschappen Dressuur vinden de komende drie jaar plaats in de kasteeltuinen van kasteel Middachten in De Steeg. Het definitieve contract hiervoor werd vrijdag ondertekend door Theo Ploegmakers, bestuurslid topsport van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en Theo Janssen, bestuurslid van Outdoor Gelderland. Het gaat om de Nederlandse kampioenschappen voor de senioren, young riders (16 t/m 21 jaar), junioren (14 t/m 18 jaar) en de KNHS-kampioenschappen ZZ-licht, ZZ-zwaar en Lichte Tour.

Hiermee kent het KNHS-bestuur de kampioenschappen definitief toe aan Outdoor Gelderland. In november 2008 werd het voornemen al bekend gemaakt, maar moest er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

De organisatie van Outdoor Gelderland is blij met de komst van het NK. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan en ook inschrijven voor de Nederlandse kampioenschappen is al mogelijk. Voor deelname aan de KNHS-kampioenschappen kunnen combinaties zich plaatsen via de drie selectiewedstrijden in Uden, Kootwijk en Schaijk.

Het NK gaat een prominente plaats innemen in het programma van Outdoor Gelderland.
Naast het NK vinden uiteraard ook de internationale springrubrieken en een gevarieerd randprogramma plaats met vierspannen, eventing, shows, clinics en breedtesport. Daarnaast vindt ook voor het derde jaar de kastfeelfair Middachten plaats.

Het NK is een belangrijke observatiewedstrijd op weg naar het EK Dressuur in Windsor dat plaatvindt van 25-30 augustus.

Meer informatie:
www.knhs.nl
www.outdoorgelderland.nl

Foto ondertekening door Theo Janssen en Theo Ploegmakers door www.melissen.net en www.jmint.eu