KNHS


Janssen tot en met Londen 2012 bondscoach dressuur 20 maart 2009
Sjef Janssen

DEN BOSCH (KNHS) - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie verlengde vrijdag tijdens Indoor Brabant het contract met bondscoach dressuur Sjef Janssen (59). Daarmee blijft de Janssen tot en met de Olympische Spelen in Londen 2012 bondscoach dressuur.

Onder de begeleiding van Janssen (59) boekte Nederland in de afgelopen vier jaar vele internationale successen in de dressuursport. Met het team werd drie keer zilver en eenmaal goud behaald. Hoogtepunt was het legendarische Europees goud in de landenwedstrijd in La Mandria bij Turijn in 2007. Individueel werd vier maal goud, tweemaal zilver en tweemaal brons behaald. Janssen speelde als trainer en partner van Anky van Grunsven een belangrijke rol bij haar drie individuele Olympische gouden medailles op rij.

Veel landen zien in Janssen één van de drijvende krachten achter de Nederlandse successen in de internationale dressuursport. Dit resulteerde dan ook in een aantal buitenlandse contractaanbiedingen. De KNHS is daarom verheugd dat Janssen een keuze heeft gemaakt voor de Nederlandse topdressuursport. Janssen: Er zit veel toekomst in de Nederlandse dressuur. Bovendien wil ik ook tijd houden voor mijn gezin en onze kinderen.

Sjef Janssen bewijst keer op keer nieuwe combinaties tot wereldniveau te kunnen begeleiden. De gedreven coach heeft zin in de komende periode: Ik zie een mooie toekomst weggelegd voor de komende jaren voor de Nederlandse dressuursport. Er is in Nederland heel veel kwaliteit. Ik wil hier graag aan bijdragen om dit tot uiting te laten komen in internationale successen

De grootste uitdaging voor Janssen is het winnen van de gouden medaille met het Nederlandse team op de Olympische Spelen in 2012. Het EK en WK zijn mooie momenten om Nederland blijvend op de kaart te zetten. Tijdens de Olympische Spelen in 2012 verwacht ik dat een aantal veelbelovende combinaties op de top van hun kunnen presteren. Met een uitgebreid begeleidingsteam van experts voor zowel mens als paard en een goed management kun je net die paar procent meer behalen, aldus Janssen.

De KNHS wil de begeleidingsstructuur van de totale topsport dressuur verder verbeteren, ondermeer door duidelijke sturing onder verantwoordelijkheid van de bondscoach senioren. De KNHS streeft naar een nog betere afstemming tussen de jeugd en de senioren door het aanstellen van minder coaches en een deskundig begeleidingsteam. Het teammanagement gaat plaatsvinden vanuit de KNHS. De coaches krijgen een optimale ondersteuning vanuit de werkorganisatie. Bij de jeugd worden voor dit jaar de contracten van Tineke Bartels (junioren & young riders) en Christa Laarakkers (ponys) verlengd.

Janssen: Ik ben blij met de structuur zoals die wordt ingezet. Met meer directe lijnen van boven naar beneden en andersom. Daarmee kan het beste uit paard en ruiter gehaald worden.

Foto Sjef Janssen door: www.melissen.net en www.jmint.eu