Ministerie van Defensie

Staatssecretaris slaat eerste paal PPS Kromhout Kazerne

20 maart 2009, 16.41 uur

Met één ferme klap op de kop van Jut sloeg staatssecretaris Jack de Vries vanmiddag symbolisch de eerste paal van de nieuwbouw op de Kromhoutkazerne in Utrecht. Hij trad hiermee in de voetstappen van luitenant-generaal der genie Joachim Hendrik Kromhout, die de kazerne opende in 1913. Staatssecretaris slaat eerste paal Kromhoutkazerne 2

Op diezelfde locatie wordt de komende tijd gebouwd aan het nieuwe hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht en verschillende onderdelen van het Commando DienstenCentra (CDC) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Staatssecretaris slaat eerste paal Kromhoutkazerne 1

De staatssecretaris verkeerde in gezelschap van de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee, de commandant van het CDC, Marion Gout en plaatsvervangend directeur van de DMO, brigade-generaal Rob Dohmen.

Een combinatie van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso gaven met hun muziek en confettikanonnen extra glans aan dit feestelijke startsein.

Oud in nieuw De staatssecretaris gaf in zijn toespraak aan tevreden te zijn over de PPS-constructie van dit project. Hij benadrukte dat de 3 rijksmonumenten - de bomvrije wachtruimte, de tamboershut en de brug met de twaalf gaten - een mooie plek in het geheel krijgen. Hij noemde het project 'een toonbeeld van de krijgsmacht die ook aan de toekomst bouwt'.

Het PPS Kromhoutproject wordt gebouwd door het consortium Komfort en wordt naar verwachting begin 2012 opgeleverd.