Sint Franciscus Gasthuis
Sint Franciscus Gasthuis geeft informatie aan basisscholen

Hoe en waarom wordt je poep en plas onderzocht? En waarom mag je ijs eten na het knippen van je amandelen? Het Sint Franciscus Gasthuis besprak afgelopen week deze en nog meer onderwerpen met twee basisscholen uit Rotterdam. Groep 8 van de Julianaschool bezocht onder meer op het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium. De kleutertjes van de Albert Schweitzerschool kregen op school te horen wat er allemaal gebeurt als je wordt opgenomen in het ziekenhuis.

Naast een presentatie kregen 14 leerlingen van de Juliana basisschool uit Rotterdam Noord ook een rondleiding op het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium. Zo konden zij kennis maken met de verschillende onderzoeken die er plaatsvinden. De kinderen waren zeer geĂŻnteresseerd. Ze stelden veel vragen. Tenslotte kregen ze ook nog een presentatie over de operatiekamer.
De kleuters van de Albert Schweitzerschool uit Overschie waren zeer onder de indruk van het verhaal van de pedagogisch medewerkers. Wat gebeurt er als je wordt geopereerd in het ziekenhuis, bijvoorbeeld om je amandelen te knippen? Beer Florinne moest het allemaal ondergaan. De kinderen mochten bij de beer een toverpleister opplakken, maar bijvoorbeeld ook een prikje geven. Tenslotte kregen ze allemaal een ijsje. Als je amandelen worden geknipt, krijg je in het ziekenhuis namelijk ook een waterijsje.
De presentatie is vooral bedoeld om een stukje angst en onzekerheid weg te nemen bij kinderen als het gaat om het ziekenhuis. Voor alle betrokkenen waren het zinvolle bijeenkomsten, maar vooral ook erg leuk.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam