Openbaar Ministerie


* >Verdachten van ...

Verdachten van gewelddadige beroving buschauffeur Rijswijk langer vast

20 maart 2009 - Arrondissementsparket Den Haag

De twee verdachten van een gewelddadige beroving van een buschauffeur in Rijswijk blijven vastzitten. De raadkamer van de rechtbank besloot om het tweetal nog 90 dagen gevangen te houden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Rijswijk en een 18-jarige Hagenaar.

Op zaterdag 28 februari van dit jaar werd een 35-jarige buschauffeur van lijn 18 van de HTM onder bedreiging van een mes van zijn portemonnee en strippenkaarten beroofd. De twee overvallers stonden die zaterdagmorgen rond 7.00 uur bij een bushalte aan de Dr. H.J. Mooklaan. Toen de bus bij de halte stopte, stapten de twee in en dwongen de chauffeur onder bedreiging van een mes om geld en strippenkaarten af te geven. Er zaten op het moment van de beroving geen andere passagiers in de bus.

De politie kwam de daders op het spoor nadat een andere jongen betrapt werd op het gebruik van één van de gestolen strippenkaarten. Deze buskaarten zijn namelijk alleen ín de bus te koop en een alerte buschauffeur waarschuwde de politie. De politie hield de verdachten op 4 maart aan.