Woonbond


20-03-2009

Woonbond peilt wensen van bewoners Het Bijvank in Enschede

De bewoners van Het Bijvank in Enschede hebben het Woonbond Kennis- en Adviescentrum (WKA) gevraagd om een woonwensenonderzoek. Zij hopen daarmee aan corporatie Domijn duidelijk te maken dat er onvoldoende draagvlak is voor het herstructureringsplan van hun wijk. Volgens berichten in TCTubantia heeft Domijn ingestemd met het onderzoek, maar betekent dat niet automatisch dat de plannen daadwerkelijk worden bijstelt.

Belangrijk onderdeel van het plan is de sloop van zo'n vijfhonderd woningen. Woordvoerder Jos van der Velde van de bewonerscommissie Bijvank Noord (Piksenbrink, Pollenbrink en Sibculobrink) is blij dat de woonwensen worden gepeild door een onafhankelijke instantie als het WKA. 'De resultaten van het onderzoek zijn namelijk bepalend voor de verdere gang van zaken rond de herstructurering van onze wijk.' (TCTubantia, 13 maart)

Er wordt overigens geen enquête gehouden, maar er worden huisbezoeken afgelegd. In totaal zo'n 600. Daarvoor wordt waarschijnlijk de hulp ingeroepen van UT- of Saxion-studenten. Als die begin april op pad gaan, moet het volgens de bewonerscommissie mogelijk zijn dat de resultaten van het woonwensenonderzoek eind mei bekend zijn.