Provincie Limburg

Persberichten

De heer J.H.M. Bronckers waarnemend burgemeester Margraten De Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, heeft de heer J.H.M. Bronckers met ingang van 1 april 2009 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Margraten. De heer Bronckers is thans directeur van de Ruimte voor Ruimte Limburg Beheer B.V. en voormalig lid van Gedeputeerde Staten van Limburg. In 2006 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen.

De Gouverneur heeft het benoemingsbesluit genomen nadat hij hierover overleg heeft gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Margraten. De Gouverneur heeft de heer Bronckers benoemd vanwege zijn grote bestuurlijke ervaring en zijn goede bekendheid met de regio. De heer Bronckers is per direct beschikbaar.

Hare Majesteit de Koningin heeft de huidige burgemeester van Margraten, de heer mr. drs. H.J.G. van Beers, met ingang van 1 april 2009 eervol ontslag verleend.

Naar verwachting zullen de gemeenten Eijsden en Margraten per 1 januari 2011 worden samengevoegd. De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Margraten achten het derhalve niet zinvol dat tot aan de beoogde datum van de samenvoeging van Eijsden en Margraten door de Kroon nog een burgemeester wordt benoemd. De Gouverneur zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dan ook adviseren de vacature burgemeester van Margraten niet meer open te stellen.

Indien de minister daartoe besluit kan de waarneming van het burgemeestersambt van de gemeente Margraten door de heer Bronckers worden voortgezet tot aan de beoogde datum van de samenvoeging van Eijsden en Margraten.

De heer J.H.M. Bronckers was van 1991 tot 2003 lid van het college van Gedeputeerde Staten van Limburg. In 2006 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen. Thans is hij directeur van de Ruimte voor Ruimte Limburg Beheer B.V. Hij is 64 jaar en lid van het CDA.

20-3-2009 15:53