Mojo Concerts

PERSBERICHT\

Foto: Beer Buijsman

Den Haag, 17 februari 2009

Buijsman goes Bukowski

Voor zijn nieuwe voorstelling Buk, geïnspireerd door het leven en werk van Charles Bukowski, werkt de Rotterdamse theatermaker John Buijsman samen met zijn muzikale alter ego Keimpe de Jong, schrijver/dichter Jules Deelder, tekenaar Peter Pontiac en regisseur Antoine Uitdehaag.

Het is niet toevallig dat John Buijsman zich tot Bukowksi aangetrokken voelt en hem het theater in sleept. Bukwoski was al 'on the road' voordat het modieus werd, hing rond in kroegen en sliep in luizige hotels. Intussen was Bukowski geen eenduidige bohémien: terwijl hij vrijwel continu naar klassieke muziek luisterde, is zijn werk doortrokken van blues, jazz en rock 'n roll. Het gaat de pijn van het leven niet uit de weg, maar loopt over van levensdrift, viriliteit en vrijheidsdrang. Bukowski swingt. Het werk van Bukowksi zit vol grote contrasten: de lyrische poëzie van het dagelijks leven, de grote gevoelens en de eenzame nachten tegenover de humoristische verhalen waarin hij een real life literaire soap laat zien van de werkende, zuipende of neukende gewone man.

Buk past uitstekend in het rijtje van mooie voorstellingen als Angel Eyes (over Chet Baker), Een nacht uit het leven van de stad en Public Animal (over Cornelis Bastiaan Vaandrager).

Buk gaat op vrijdag 20 maart a.s. in première en is de eerste van drie producties die de stichting van John Buijsman (de Rotterdam Connectie) de komende vier jaar maakt in samenwerking met het Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg).

Regie Antoine Uitdehaag
Spel John Buijsman
Saxofoon en compositie Keimpe de Jong
Vertaling proza en poëzie Jules Deelder
Tekeningen Peter Pontiac
Productie Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg) en de Rotterdam Connectie

Mede mogelijk gemaakt door het NFPK+, het Filmfonds en de Dienst Kunst en Cultuur van de Gemeente Rotterdam.

BUK John Buijsman
17 t/m 21 maart (20 en 21 première) en 22/23 mei in de Rotterdamse Schouwburg, Tournee van 27 maart t/m 23 mei 2009
kaartverkoop: 010-4118110 en www.rotterdamseschouwburg.nl prijs tussen ¤ 12,50 en ¤ 6,-