Zeeland zoekt vrijwilligers tijdens MADD

03/03/2009 14:33

Oranje Fonds

Make A Difference Day (MADD) is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. MADD bestaat dit jaar 5 jaar en is voor het eerst op 20 en 21 maart. Dan steken naar verwachting 100.000 mensen de handen uit de mouwen bij sociale organisaties. In Zeeland zijn er inmiddels 21 organisaties die hun klussen hebben aangemeld. Hiervoor zoeken ze nog vele vrijwilligers.

Zo vraagt zorgcentrum Cederhof in Kapelle 8 vrijwilligers om met bewoners leuke dingen te doen. Stichting Gewoon Buiten te Scharrendijke zoekt 4 vrijwilligers om het dierenverblijf op te knappen. In Vlissingen wil de Partij van de Dieren een Paasactie voorbereiden met 10 vrijwilligers. Belangrijk is dat een deel van de mensen die kennis maakt met vrijwilligerswerk tijdens MADD, zich daarna aanmeldt als structurele vrijwilliger. Voor veel organisaties is dit broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan.

Zeeuwen die in actie willen komen kunnen op www.madd2009.nl zoeken naar een aansprekende klus bij hen in de buurt. Ook bedrijven, scholen en groepjes vrienden kunnen zich aanmelden voor MADD. In de afgelopen jaren pakten zij met name grote klussen aan waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn.

Onder alle mensen die in actie komen bevinden zich leden van het Koninklijk Huis, politici, Miss Nederland en de elf Provincie Missen. MADD is een initiatief van het Oranje Fonds, MOVISIE en Vereniging NOV.





http://www.madd2009.nl