Gemeente Bussum

MADD 2009 in het voorjaar

Ondanks dat het vrij kort dag is na Make a Difference Day (MADD) 2008 heeft de gemeente besloten op vrijdag 20 maart voor de derde keer aan de landelijke vrijwilligersactie mee te doen. De klussen en projecten zijn voor het grootste deel gericht op de Bussumse samenleving en nabije omgeving.

MADD internationaal

Landelijk is MADD tot nog toe vijf keer eind oktober/begin november georganiseerd om aan te sluiten bij MADD in Engeland en de VS. Dit vanwege de Natuurwerkdag die traditiegetrouw de eerste zaterdag in november plaatsvindt. Deze aansluiting valt in 2009 weg. Hoewel dat jammer is, ziet de landelijke organisator veel voordelen in de organisatie van MADD in het voorjaar. De temperatuur is in het algemeen prettiger voor buitenactiviteiten en er ontstaat een betere spreiding van grootschalige activiteiten. Zoals de internationale vrijwilligersdag, uitreikingen van diverse lokale vrijwilligersprijzen, het ontmoetingsweekend in september van het Oranjefonds en het nieuwe landelijke initiatief "Helden om de Hoek" in november. Door MADD nu in het voorjaar te houden is er een minder grote piekbelasting van de lokale organisatoren op het gebied van vrijwillige inzet in Nederland. Voor de organisatie van de gemeentelijke MADD-dag werkt de gemeente Bussum samen met Bureau vrijwilligerswerk Naarden-Bussum, onderdeel van Versa welzijn. Het bureau inventariseert het aanbod van klussen, projecten en andere werkzaamheden en stelt dit via een speciale website beschikbaar

Gemeentehuis open

Een groot gedeelte van de ambtenaren is op deze dag elders werkzaam. Dit betekent niet dat de gemeente onbereikbaar is. Het gemeentehuis is op 20 maart ongewijzigd open voor inwoners. De Centrale Balie en het gemeentehuis gaan om 16 uur dicht voor het publiek. De loketten, Burgerzaken en Vergunning & Handhaving zijn open tot 12.30 uur. De overige afdelingen zijn telefonisch bereikbaar tot 16.00 uur.