Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Maart

Koningin en leden Koninklijke Familie doen 20 en 21 maart 2009 mee met Make a Difference Day

Hare Majesteit de Koningin en andere leden van de Koninklijke Familie nemen vrijdag 20 en zaterdag 21 maart deel aan Make a Difference Day. Op deze dag tonen veel Nederlanders zich maatschappelijk betrokken door zich vrijwillig in te zetten voor verbetering van de leefomgeving. De Koningin en andere leden willen door deel te nemen het werk van de vele vrijwilligers in Nederland ondersteunen en aanmoedigen.

Hare Majesteit de Koningin verricht op zaterdagochtend vrijwilligerswerk bij de Stichting Kubes (Kunst en cultuur voor blinden en slechtzienden) in Zeist. Zij ondersteunt deze ochtend blinden en slechtzienden bij de vervaardiging en het ervaren van kunstwerken.

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden verrichten vrijwilligerswerk op vrijdag 20 maart. Zij leveren een bijdrage aan het opknappen van een speeltuin.

Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn en Prinses Laurentien zijn zaterdagochtend vrijwilligers bij Stichting Kico. Zij helpen in Scheerwolde met het begeleiden van een deel van het vakantieweekend voor kinderen met een bijzondere achtergrond.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven doet op zaterdagochtend mee met een politiecontrole bij de Vrijwillige Politie in Limburg-Noord.

Hunne Hoogheden Prins Bernard en Prinses Annette zetten zich op vrijdagavond in voor Fawaka, het project voor jonge mantelzorgers van de Stichting Welzijn Dongeradeel in Dokkum. Zij helpen mee een maaltijd te bereiden voor de mantelzorgers, die zieke familie- n/of gezinsleden verzorgen.

Hunne Hoogheden Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita begeleiden vrijdag een sportinstuif en sportclinics in Almere. Hunne Hoogheden Prins Floris en Prinses Aimée doen vrijdag mee met een oefening van de Vrijwillige Brandweer in Rozenburg.

6 maart 2009

* © RVD