Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 18 maart 2009

Gemeentebestuur zet zich met vrijwilligers in voor Amersfoort 750

Met een gezamenlijke workshop in het teken van Make a Difference Day (MADD) ondersteunt het gemeentebestuur vrijdag 20 maart de inzet van vrijwilligers voor Amersfoort 750. Leden van het college en leden van de raad steken zelf de handen uit de mouwen en maken de stad warm voor de aanstaande festiviteiten. De activiteit vindt plaats op de dag waarop vrijwillige inzet centraal staat en valt samen met de vooravond van de officiële opening van Amersfoort 750, één dag later.

Burgemeester, wethouders, raadsleden en vrijwilligers gaan samen aan het werk én in gesprek over Amersfoort 750. Ze maken een traktatie en laten zich informeren over de inzet van de vrijwilligers voor het jubileumjaar. Na afloop gaan de bestuurders de stad in om mensen de gemaakte traktatie aan te bieden en te wijzen op de naderende festiviteiten in het kader van Amersfoort 750. Tot en met 12 september staat Amersfoort bol van activiteiten in het kader van het jubileum.

Feest van ontmoeting
Het gemeentebestuur en de vrijwilligers maken tijdens MADD lolly's, die daarna worden uitgereikt aan mensen in de stad en aan vrijwilligers van Amersfoort 750-activiteiten. En de lolly's keren later dit jaar terug bij een van de jubileumprojecten van Amersfoort 750: het Feest van Ontmoeting. Tijdens het Feest van Ontmoeting vieren kinderen en ouderen samen feest op scholen, bij Buitenkasten en zorginstellingen. Gedurende het project maken kinderen de chocoladelolly's.

Waardering
Door samen te werken spreken het college en de raad hun waardering uit voor alle vrijwilligers in de stad die verbonden zijn aan het jubileumjaar. Vele honderden mensen maken het uitgebreide en gevarieerde programma mogelijk. De feestelijke workshop met een zoete lekkernij als resultaat laat de sfeer proeven die zij in het jubileumjaar willen bereiken: ontmoeting, samenwerking en plezier.

Uitdelen traktaties
Tezamen met de traktatie delen de bestuurders flyers en kalenders uit met informatie over Amersfoort 750 en de activiteiten van de opening, van de dag erna. Zie voor meer informatie over de opening en het project Feest van Ontmoeting: www.amersfoort750.nl

Noot voor de redactie,