Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Nu Zuidas publiek ontwikkelen

Nu Zuidas publiek ontwikkelen

20-03-2009 * De SP vindt dat de Zuidas door de overheid ontwikkeld moet worden. Nu blijkt dat private partijen geen heil in de Zuidas zien, moet de overheid de regie totaal op zich nemen en snel met een goed plan komen voor deze stedelijke ontwikkeling. SP-raadslid Hans Bakker: "Het terugtrekken van de private partijen biedt ook weer nieuwe kansen. Kansen voor een goede en snelle ontwikkeling aan de Zuidas onder regie van de overheid."
Hans Bakker
De ontwikkeling van de Zuidas blijft in handen van de overheid. De banken zagen de NV Zuidas steeds minder zitten en wilden uiteindelijk helemaal geen aandelen kopen. De SP heeft zich altijd fel verzet tegen het in commerciële handen komen van de ontwikkeling van dit stuk stad.

Raadslid Hans Bakker toont zich verheugd: "Nu ligt de kans er om te komen tot een ontwikkeling waarbij het realiseren van een goed openbaar vervoerknooppunt en gemengde stad centraal staat. Wethouder Van Poelgeest mag de zaak nu niet op zijn beloop laten, hij moet zich inspannen om deze ontwikkeling samen met het Rijk te realiseren."