Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

South Park-weekend bij Comedy Central
20 en 21 maart de ultieme top-25 door kijkers gekozen

Amsterdam, 28 januari 2009

Op 20 en 21 maart zal Comedy Central twee dagen lang de allerleukste South Park-afleveringen uitzenden die door de kijkers uitgekozen kunnen worden. Fans kunnen vanaf vrijdag 13 februari op www.comedycentral.nl stemmen op hun favoriete afleveringen (inclusief de afleveringen uit seizoen 11 en 12). Dit stemmen zal uitmonden in een top-25 die fans voor een behoorlijk aantal uren gekluisterd aan de buis zal houden. Daarnaast is er aantal mooie prijzen te winnen. Stan, Cartman, Kyle en Kenny zijn er klaar voor.

South Park is al jaren één van de populairste comedyseries ter wereld. De vier personages Stan, Kyle, Kenny en Cartman en hun vrienden maken elke aflevering de meest bizarre dingen mee. Ook de 'gastoptredens' van verschillende beroemde personages, maken de serie geniaal in zijn absurditeit, juist omdat er steeds verbanden worden gelegd met actuele politieke en minder politieke gebeurtenissen. Zo zijn de problemen van Britney Spears, de Olympische spelen en de strijd tussen de kerstman en Jezus slechts een kleine greep uit de sublieme chaos die South Park heet. De serie won in de loop der jaren drie Emmy's en werd vijf keer genomineerd voor de prijs in de categorie 'Outstanding Animated Program'.

Het South Park-weekend is te zien op 20 en 21 maart vanaf 20.00 uur bij Comedy Central. Op vrijdag 20 maart tellen we af van 25 naar 10 en op zaterdag 21 maart komt de top 10 aan bod.


- Einde bericht -