Gemeente Stein


Let's go MADD

Partners in Welzijn geeft het goede voorbeeld

Make A Difference Day (MADD) is de grootste vrijwilligersactie in Nederland. Naar verwachting honderdduizend mensen zijn op 20 en 21 maart vrijwillig in touw voor allerhande sociale organisaties. Collegas, klasgenoten, buren, vrijwilligersorganisaties, clubgenoten, vrienden, teamleden, vrijwilligerscentrales: iedereen die bereid is om in zijn omgeving iets aan te pakken kan meedoen. Men klaart extra klussen, zoals het verven van het buurthuis, het uitmesten van de hokken in het dierenasiel, een verwendag voor bewoners van het zorgcentrum of het op orde brengen van de administratie van een vereniging.

Steunpunt Vrijwilligerswerk
MADD zet de spotlights twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee krijgt vrijwilligerswerk de aandacht die het verdient. Organisaties en individuen die in hun omgeving iets willen aanpakken kunnen activiteiten aanmelden in de klussendatabase op www.makeadifferenceday.nl. Bezoekers van de site kunnen zien welke activiteiten er in hun regio plaatsvinden en zich bij de organisator aanmelden voor een klus.

In de Westelijke Mijnstreek is het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Partners in Welzijn de grote promotor van deze bijzondere actie. Niet verwonderlijk dus dat de welzijnsorganisatie zich geroepen voelt om het goede voorbeeld te geven door een meezing-ochtend te organiseren voor de bewoners van woonzorgcentrum De Moutheuvel in Stein.

Partners in Welzijn zingt in De Moutheuvel
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk bestaat uit de twee vrijwilligerscentrales in Sittard en in Beek. De centrales ondersteunen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Vanzelfsprekend besteedt het Steunpunt veel aandacht aan MADD. En in dat kader geeft Partners in Welzijn dus het goede voorbeeld. Op vrijdag 20 maart zal het team Beek-Schinnen-Stein van de welzijnsinstelling van 10.00 tot 12.00 uur meedoen aan MADD. In De Moutheuvel van Zorggroep Vivantes Stein zal het team voor de ouderen een meezingochtend verzorgen. De ouderen reizen terug in de tijd met overbekende meezingers van vroeger. Herinneringen ophalen, gezelligheid, samen zijn, actief mee zingen en koffie met vlaai zijn de ingrediënten voor de bijzondere ochtend die Partners in Welzijn aanbiedt,

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Partners in Welzijn is te bereiken op
tel. (046) 428 80 60. Zie ook www.vrijwilligerswerk-wm.nl en www.makeadifferenceday.nl.