Gemeente Stadskanaal

Make a Difference Day (MADD): vrijdag 20 en zaterdag 21 maart

MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet en richt zich op samenwerken voor het behoud van vele unieke organisaties in Nederland! MADD levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk.

Tienduizenden mensen, waaronder het Koninklijk Huis en het kabinet, komen in actie voor maatschappelijke organisaties en maken kennis met vrijwilligerswerk. Zij doen extra klussen zoals:
* een dagje onderhoud in de natuur

* een verwendag voor bewoners van een verzorgingstehuis
* een schoonmaakactie in de wijk

MADD comité Stadskanaal

Make a Difference Day vindt voortaan jaarlijks plaats in het 3e weekend van maart. In Stadskanaal wordt MADD georganiseerd door het MADD comité. Natuurlijk met medewerking van verenigingen, maatschappelijke instellingen, scholen, bedrijven, actieve organisaties en bewoners in wijk en buurt.

In het MADD comité zijn vertegenwoordigd: gemeente Stadskanaal, Ubbo Emmius, Noorderpoortcollege, VIP! Stadskanaal / Stichting Welstad, Zorggroep Meander, IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie en het bedrijfsleven.

Hoe ziet Make a Difference Day in Stadskanaal er uit?

Verenigingen en maatschappelijke instellingen kunnen tijdens MADD wel wat extra handjes gebruiken. Ze organiseren dan ook (extra) vrijwilligersactiviteiten of een vrijwilligersklus.

Veel leerlingen van het voortgezet onderwijs hebben op vrijdag 20 maart geen les maar gaan vanuit school, als groep of individueel, vrijwilligerswerk doen. Dit noemen we maatschappelijke stages. Een aantal bedrijven en instanties stellen medewerkers beschikbaar voor een maatschappelijke klus. Ook het college van burgemeester en wethouders, leden van politieke fracties en andere groepen gaan aan de slag met een leuke vrijwilligersklus.

MADD zaterdag (21 maart) staat in het teken van vrijwilligerswerk in eigen wijk of buurt. Bijvoorbeeld een schoonmaakactie, een kunstproject of een klusjesdag voor ouderen in de wijk. Wijkorganisaties en bewoners kunnen hiervoor het initiatief nemen. Voor financiële ondersteuning kan een beroep worden gedaan op het leefbaarheidsfonds.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Scholtens, T (0599) 631 520.

Hoe kan ik mee doen?

Vrijwilligersorganisaties en instellingen die een vrijwilligersklus hebben kunnen zich aanmelden op de landelijke website, I www.madd.nl. Er kan ook contact worden opgenomen met het VIP! Stadskanaal. Zij coördineren vraag en aanbod tijdens MADD in Stadskanaal.

Vrijwilligersklussen voor scholieren worden geplaatst op de website voor de maatschappelijke stages, I www.stagerage.nl. Vrijwilligersklussen voor groepen, medewerkers van bedrijven/instanties en acties in wijk en buurt worden geplaatst op, I www.vrijwilligersklusstadskanaal.nl. Ook kunt u contact opnemen met het VIP! Stadskanaal, T (0599) 655 001.

* 11 februari 2009