Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
9 maart2009


---

Vertellingen en 'oudste mop van Nederland' in de Refter van het Stedelijk Museum Zutphen Wereld Verteldag: Vertellers veroveren Zutphen!

Op vrijdag 20 maart zijn vertellers in heel Zutphen actief op o.a. scholen en in het Stedelijke Museum Zutphen. Het is dan Wereld Verteldag, en dit wordt gevierd door vertellers in Nederland en op alle continenten om op deze manier het vertellen van verhalen breed onder de aandacht brengen. Nederland sluit hiermee aan bij de World Storytelling Day. De activiteiten van de vertellers vinden plaats door het hele land en variëren van georganiseerde voorstellingen tot verrassingsacties op diverse basisscholen.

Springlevende traditie

Vertellers werken speciaal voor deze dag met elkaar samen om van het verhalen vertellen een groot feest te maken. Verhalen vertellen is een eeuwenoude traditie die nog steeds springlevend is. Het luisteren naar een verhaal is voor jong en oud een belevenis, en niet alleen voor het slapen gaan!. Beroepsverteller Jan Alfrink vertelt ter ere van Wereld Verteldag van 14.00 uur tot 15.00 uur de prachtigste verhalen in de Refter van het Stedelijk Museum Zutphen.

Oudste mop

Maar dat is niet alles. Wereld Verteldag wordt extra feestelijk en ludiek door het bekendmaken van de oudste Nederlandse mop. Elke deelnemende verteller ontvangt de mop in een verzegelde envelop en krijgt hiermee de gelegenheid de oudste mop op eigen wijze te vertellen aan het publiek. Wie wil horen hoe Jan Alfrink deze oudste mop vertelt, komt tussen 14.00 en 15.00 naar het Stedelijk Museum. De mop is vanaf 20 maart in de loop van de dag ook te lezen op www.verhalenbank.nl.

Gegevens Wereld Verteldag

Wereld Verteldag
Datum en tijdstip: 20 maart tussen 14.00 en 15.00
Locatie: Refter Stedelijk Museum Zutphen
Rozengracht 3
www.museazutphen.nl

Noot :

U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere activiteit bij te wonen! Graag vooraf even bericht op onderstaand mail adres van Raymond Timmer Arends.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Raymond Timmer Arends, PR-communicatie musea Zutphen, telefoon 0575-587825 of R.TimmerArends@zutphen.nl


---- --