Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maarsbergen, 16 maart 2009

'Professional Football Against Hunger' Eredivisie steunt internationale
campagne
Op initiatief van The Association of European Professional Football Leagues (EPFL) steunt de Nederlandse Eredivisie in het weekend van 20,21 en 22 maart de internationale campagne 'Professional Football Against Hunger'. De EPFL is de overkoepelende organisatie van professionele voetbalcompetities in Europa en telt momenteel 28 leden uit heel Europa, waaronder de Nederlandse Eredivisie. De campagne is het resultaat van de samenwerking tussen de EPFL en The Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties, een leidende organisatie op het gebied van internationale samenwerking in de strijd tegen honger en ondervoeding.

Gedurende een en hetzelfde speelweekend van 20 - 22 maart wordt er aandacht voor de campagne gevraagd in de hoogste voetbalcompetities van onder meer Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje en Portugal. Niet eerder omarmden de Europese competities gezamenlijk een dergelijke actie. In totaal worden er zo meer dan 200 Europese voetbalclubs, 100 stadions en miljoenen voetbalfans betrokken bij het eerste campagneweekend op Europees niveau. De ondersteuning van de Eredivisie zal bestaan uit aandacht op www.eredivisie.nl , het herhaaldelijk uitzenden van de bijbehorende commercial op Eredivisie Live en zichtbaarheid van de actie in de stadions.

Doel is om aandacht te vestigen op de schrijnende situatie van de 963 miljoen mensen die wereldwijd aan honger of ondervoeding lijden. Tevens is het mogelijk de actie financieel te ondersteunen. Het ingezamelde bedrag wordt ingezet voor de financiering van FAO Telefood microprojecten, die als uitgangspunt hebben directe en blijvende oplossingen te bieden aan families en gemeenschappen. Het uiteindelijke doel van deze




projecten is dat men op termijn in staat zal zijn in de eigen voedselvoorziening te kunnen

voorzien.

Eredivisie
Sinds 1956 zijn de sterkste clubs van Nederland verenigd in één competitie: de Eredivisie. Al ruim een halve eeuw staat de Eredivisie voor topvoetbal in Nederland. Deze bakermat van het nationale voetbal heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd van spannend, vernieuwend en creatief voetbal. Gevoed door de sterke Nederlandse voetbalcultuur staat de Eredivisie bovendien tot ver over de landsgrenzen bekend als ideale broedplaats voor voetbaltalent. Direct of indirect is de Eredivisie dan ook hofleverancier van de vaderlandse voetbaltrots Oranje. Door talenten de kans te geven zich te ontwikkelen in een aantrekkelijke en spannende competitie wordt zodoende een stevig fundament gelegd onder het Nederlands Elftal, dat al jaren tot de wereldtop behoort. De achttien Eredivisie Clubs hebben zich verenigd in de overkoepelende organisatie Eredivisie CV.

Ingezonden persbericht