Ingezonden persbericht


Persbericht
16 maart 2009

Portefeuillehouders stadsdelen Nieuw West praten over de toekomst van vrijwilligerswerk

Op Make a Difference Day, vrijdag 20 maart 2009, ondertekenen de drie portefeuillehouders van de stadsdelen Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld/Slotermeer en Vrijwilligerscentrale Amsterdam Nieuw West een samenwerkingsovereenkomst om het vrijwilligerswerk in deze stadsdelen te versterken. Martje Postma (Osdorp), Piet Dikken (Geuzenveld/Slotermeer) en Paulus de Wildt (Slotervaart) komen met vrijwilligersorganisaties praten over de trends en ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk. Kortom: een visie op vrijwilligerswerk voor Nieuw West.

Visie op vrijwilligerswerk
De VCA zal op deze bijeenkomst vertellen wat zij in 2008 heeft gedaan. Ook komen drie nieuwe vrijwilligersprojecten aan het woord. We eindigen met een discussie over de trends en ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk. Denk daarbij aan de rol van vrijwilligerswerk bij inburgering, reïntegratie van langdurig werklozen via vrijwilligerswerk, de maatschappelijke stages en de steeds grotere behoefte aan kortdurend vrijwilligerswerk. Hoe ga je als organisatie om met al die verschillende vrijwilligers? En wat is de invloed van de economische crisis op het vrijwilligerswerk? Hoe kunnen de stadsdelen en de VCA inspelen op deze ontwikkelingen?

Programma
15.00 Ontvangst en welkom door Maribi Gomez, directeur VCA 15.15 VCA Nieuw West 2008 in beeld, Nettie Sterrenburg, organisatieadviseur VCA Nieuw West 15.30 Nieuw in de stadsdelen! Nieuwe projecten presenteren zich kort en krachtig 15.45 Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
16.00 Discussie: Nieuwe ontwikkelingen en trends in het vrijwilligerswerk in Amsterdam Nieuw West. 17.00 Afsluiting met borrel.
Iedereen die betrokken is bij het vrijwilligerswerk in Nieuw West, kan zich aanmelden bij VCA Nieuw West, 020-4081040.
---

U bent ook uitgenodigd om aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden bij Simone Timmer, medewerker communicatie, 020-5301228 of s.timmer@vca.nu.