Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 20 maart 2009

Minister Plasterk deelt visie van Omroep C
Uitspraken netmanager als 'onverstandig' aangemerkt

"Prematuur en onverstandig om die uitspraak te doen'. Dat zei minister Plasterk in de Tweede Kamer tijdens het mediadebat dat 19 maart werd gehouden over de opmerkingen van Lennart van der Meulen, netmanager van Nederland 2.

In NRC Handelsblad zei Van der Meulen dat wanneer omroep C zou toetreden tot het publieke bestel de zendtijd voor kunst en cultuur niet zou toenemen omdat alles al vast lag. 'De komst van Omroep C als zendgemachtigde zal geen verschil maken', suggereerde Van der Meulen.

Er ligt echter voor de komende licentieperiode nog helemaal niets vast. Ook het zgn. Prestatiecontract dat de minister moet afsluiten met de publieke omroep is er nog niet. Minister Plasterk zei in de Tweede Kamer dat in dit contract afspraken kunnen worden gemaakt, waarmee bepaalde lacunes in het programma-aanbod van de publieke omroep kunnen worden gedicht. Daarbij kan het ook om kunst en cultuur gaan. Kamerbreed bestond er een grote mate van verbazing over de opmerkingen van deze netmanager.

Omroep C beschouwt de reactie van minister Plasterk als een steun in de rug. De omroep heeft ruim 38.000 leden en nog 11 dagen om het magische aantal van 50.000 leden te bereiken.

www.omroepc.nl