Gemeente Asten mantelzorgers uit Asten, Deurne en Someren

Nieuwsbrief voor mantelzorgers uit Asten, Deurne en Someren

Mantelzorgers in de gemeenten Deurne, Asten en Someren (DAS) krijgen deze week een speciaal voor hen gemaakte lokale nieuwsbrief. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en intensief voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur zorgen.

Mantelzorgers in de gemeenten Deurne, Asten en Someren (DAS) krijgen deze week de eerste lokale nieuwsbrief die speciaal voor hen is gemaakt. De uitgave wordt verzorgd door de Steunpunten Mantelzorg van de gemeenten die mantelzorgers adviseren en helpen. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en intensief voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur zorgen.

De lokale nieuwsbrief vervangt een regionale uitgave die eigenlijk te veel berichtte over algemene zaken en waarin mantelzorgers in het gebied DAS zich niet echt in herkenden. De aangepaste nieuwsbrief wordt ieder kwartaal aan huis bezorgd bij de mantelzorgers en verspreid onder zorginstellingen, huisartsen, gemeenschapshuizen, bibliotheken en andere openbare instellingen. Op deze manier komt er meer ruimte en aandacht voor de berichtgeving uit de directe omgeving.

Speciaal voor Deurne, Asten en Someren

Nieuwtjes, belevenissen en een agenda die dichter bij huis blijven. En naar verwachting daarom meer zullen aanspreken dan berichten uit de verre omgeving. Uiteraard worden landelijke en regionale activiteiten gemeld die voor mantelzorgers binnen DAS van belang zijn. Maar de belangstelling zal zich vooral richten op de mensen en gebeurtenissen om de hoek.

Wilt u een nieuwsbrief ontvangen?

Iedereen die de gratis nieuwsbrief graag ontvangt, kan contact opnemen met:

* Linda Nouwen Steunpunt Mantelzorg Deurne, Stichting Welzijn Deurne, tel. (0493) 352500

* Marianne Lenders Steunpunt Mantelzorg Someren, Onis tel. (0493) 441253

* Truus van Otterdijk Steunpunt Mantelzorg Asten, Onis tel. (0493) 441246