Politie Hollands Midden

Datum: 20 maart 2009

Bodegraven Mannen verdacht van meerdere inbraken en brandstichtingen

De drie mannen die zaterdag 14 maart werden aangehouden voor een inbraak in een bouwkeet worden verantwoordelijk geacht voor meerdere inbraken, diefstallen en brandstichtingen.

De mannen werden aangehouden nadat zij ingebroken hadden in een bouwkeet aan de Botter . Uiteindelijk bleek in twee andere bouwketen aan de Klipperaak1 in dezelfde nacht ingebroken te zijn. Bij deze inbraken werden gereedschappen en voedingsmiddelen gestolen. Vervolgens werd er brand gesticht in een van de keten.

Brandstichting en inbraak begraafplaats

Het drietal wordt ook verdacht van de inbraak en brandstichting in het kantoor en de aula van de begraafplaats aan de Noordzijde. In de nacht van 29 op 30 december 2008 werd er ingebroken waarbij onder andere een muziekinstallatie werd gestolen. In het kantoor van de begraafplaats werd vervolgens brandgesticht. Het kantoortje brandde uit. Dit betekende een fors schadebedrag voor de begraafplaats.

Inbraak kinderopvang

De mannen komen ook in aanmerking voor de inbraak in een kinderopvang aan de Koninginneweg. Deze inbraak vond plaats in het weekend van 21 februari. Uit de kinderopvang werden computers gestolen.

In maart 2009 werden meer dan 45 stalen balken van een bouwterrein aan de Koninginneweg gestolen. In dezelfde maand werd ook koper vanuit een leegstaand pand aan de Noordzijde gestolen. De mannen worden ook van deze diefstallen verdacht.

De aanhouding Uiteindelijk heeft de politie de mannen door een alerte getuige aan kunnen houden voor de inbraak in een bouwkeet en container op 14 maart. Rond 02.40 uur zag de getuige een auto met hoge snelheid van een bouwterrein aan de Botter komen. Hij reed dwars door een afzethek heen. De getuige volgde de auto en sprak de bestuurder op de Doortocht aan. Ondanks de toezegging van hem om terug te rijden, ging de auto er als een speer vandoor. De politie werd gewaarschuwd en ontdekte dat er op het bouwterrein was ingebroken. Dankzij het goede signalement dat de getuige over de inzittenden van de auto gaf, wist de politie ze zaterdag te achterhalen.

--- einde bericht ---


---
De Botter en de Klipperaak zijn straten op het in aanbouwzijnde industrieterrein bij de Crolusbrug


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --