Ingezonden persbericht


Gemeente Tilburg neemt WebNext Hybride Midoffice van Inter Access in gebruik

Hilversum, Tilburg, 20 maart 2009 - De Gemeente Tilburg heeft de WebNext Hybride Midoffice van Inter Access in gebruik genomen. Daarmee is de gemeente in staat de digitale dienstverlening aan burgers sterk uit te breiden en de efficiency van de interne processen te verbeteren.

De oplossing van Inter Access combineert alle functionaliteit van de WebNext-midoffice met een SOA-platform (Service-Oriented Architecture) op basis van Oracle-technologie. De Gemeente Tilburg beschikt in dit verband over een standaardisatieplatform en een innovatieplatform. Met het standaardisatieplatform kan de gemeente eenvoudig nieuwe diensten toevoegen en integreren met standaardfunctionaliteit op het gebied van authenticatie, backofficekoppelingen en dienstverleningsprocessen. Het innovatieplatform voorziet in de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en diensten die (nog) niet mogelijk zijn met het standaardisatieplatform. De Gemeente Tilburg maakte voor de elektronische dienstverlening al gebruik van een applicatie voor het genereren van formulieren. Inter Access integreerde deze bestaande sofware in de midoffice en stelde zo de investeringen in deze applicatie veilig.

Dankzij de midoffice van Inter Access biedt de Gemeente Tilburg via www.tilburg.nl zijn burgers nu een gepersonaliseerd digitaal loket: 'Mijn Loket'. Hier kunnen inwoners met hun DigiD inloggen en verschillende gegevens raadplegen. Zij kunnen bijvoorbeeld nagaan wat de status is van een aanvraag of bezwaar. Ook kunnen ze diverse zaken regelen, zoals het aanvragen van een uittreksel, het melden van een verhuizing of het indienen van een bezwaar tegen een gemeentelijke aanslag.

Tilburg had in het bestaande loket al een voorziening voor intelligente, vooraf ingevulde digitale formulieren. Daarnaast werden via het loket doorgegeven verhuizingen, afspraken en uitreksels en dergelijke al direct ter verwerking aangeboden aan het betreffende backofficesysteem. Met de implementatie van de midoffice is nu een fundament gelegd om dit voortaan op uniforme wijze te doen.

"Met de implementatie van de midoffice van Inter Access is een belangrijke stap gezet in de verdere uitbreiding van de elektronische dienstverlening aan burgers", zegt Ferry van Oosterwijk, directeur Publiekszaken van de Gemeente Tilburg. "Met name het gepersonaliseerde loket zorgt ervoor dat we dienstverlening op maat kunnen bieden. Wij blijven werken aan het beschikbaar stellen van meer producten en diensten via internet. Voor de inwoners van de gemeente zorgt dit voor meer gemak en snelheid, terwijl de gemeente de achterliggende processen efficiënter en effectiever kan afhandelen."

"Wij zijn erg verheugd dat opnieuw een grote gemeente heeft gekozen voor onze WebNext Midoffice-oplossing", zegt Han Dieperink, lid van de hoofddirectie van Inter Access. "Tilburg is de zesde grote Nederlandse gemeente die deze midoffice in gebruik neemt. In totaal maken in Nederland nu 32 gemeenten gebruik van WebNext. Zij profiteren van meer flexibiliteit bij het ontwikkelen van elektronische dienstverlening. Daarnaast zorgt onze aanpak voor een succesvolle implementatie met een korte doorlooptijd, waarbij Inter Access voor alle onderdelen van de midofficeomgeving optreedt als centraal aanspreekpunt."

###

Over Inter Access

Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers Microsoft, IBM, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen (zie ook www.interaccess.nl).



Ingezonden persbericht