Politie Amsterdam-Amstelland



Medewerker gewond na overval / 1e van Swindenstraat (20/03/09)

Bij een overval op een juwelier aan de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam Oost is donderdag een 36-jarige medewerker van de zaak gewond geraakt. Even voor zes uur kwam een overvaller de zaak binnen en bedreigde de medewerker met een vuurwapen. Bij de worsteling die daarop ontstond, kreeg het slachtoffer vermoedelijk met een hard voorwerp enkele klappen op zijn hoofd.

Na de schermutseling deed de overvaller een greep uit de vitrines en ging er met onbekende buit vandoor. De medewerker is na de overval met verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis vervoerd. Hij was nog wel aanspreekbaar. De overvaller is nog voortvluchtig. Rechercheurs van Bureau Districtsrecherche Oost hebben de zaak in onderzoek.

Aanhouding aanrander na tips kijkers / Amsterdam (20/03/09)

De politie heeft donderdag 19 maart rond 16.00 uur een 15-jarige jongen aangehouden die wordt verdacht van een aanranding op metrostration Isolatorweg op 10 februari. Hij was door meerdere kijkers van het opsporingsprogramma Ter Plaatse op 18 maart herkend. In de uitzending waren goede beelden van hem. Naar aanleiding van de tips kon zijn identiteit worden vastgesteld en werd hij aangehouden. In het verhoor legde hij direct een bekennende verklaring af.