Gemeente Voorschoten


Speelruimteplan veroorzaakt stormloop

Ruim 150 kinderen lieten woensdagmiddag 18 maart hun mening horen over het Speelruimteplan tijdens de inloopmiddag in de raadzaal. De gemeente nodigde deze dag alle kinderen uit Voorschoten uit om actief mee te denken over buiten spelen in Voorschoten. En daar maakte de jongste inwoners van Voorschoten en hun ouders maar al te graag gebruik van.

Onder het genot van een zakje popcorn en een pakje Fristie bogen de jongens en meisjes zich over de plattegronden en tekeningen van de gemeente en lieten zich uitgebreid inlichten over buiten spelen in Voorschoten. Aan de hand van foto's maakten veel kinderen hun eigen speelwensen kenbaar, in de hoop een nog leukere speelplek te kunnen creëren. Met serieuze blikken plakten de aanwezige kinderen met plakband verschillende prentjes van hun favoriete speeltoestel bij een speellokatie naar keuze. `Een inspirerende bijeenkomst en een unieke vorm van burgerparticipatie', aldus wethouder Bruno van Dunné later die middag.

bruno in de touwen Deze dag stond voor de gemeente volledig in het teken van kinderen uit Voorschoten. Eerder die dag organiseerde de gemeente al een Boomfeestdag in Sportpark Adegeest waar leerlingen van diverse basisscholen uit Voorschoten samen met wethouder Bruno Van Dunné ruim honderd jonge essenbomen plantten.

* 20 maart 2009