Ingezonden persbericht





- PERSBERICHT -

VAN HANEGEM KEERT TERUG OP HET TRAININGSVELD VOOR DE BALLEN

Amsterdam, 20 maart 2009

In de uitzending van De Ballen van vrijdagavond 20 maart zal Willem van Hanegem het veld na lange tijd weer betreden. Van Hanegem zal een korte training verzorgen aan Wessel van het G-elftal van de Koninklijke HFC. Wessel heeft hulp gevraagd aan de voetbaldokter, aangezien hij graag hard en recht wil leren schieten op doel. Hij scoort regelmatig, maar zijn techniek mag wel iets verbeterd worden. Aangezien "de Kromme" de nodige doelpunten achter zijn naam heeft staan, kan hij Wessel vast van goed advies voorzien!

In diezelfde aflevering wordt de vraag beantwoordt waarom Belgische voetballers zo succesvol zijn in Nederland. Het straatvoetbalteam gaat dit keer de uitdaging aan om tegen NAC streetleague te spelen en Jens en Wessel leren hoe ze een goede Herculessupporter kunnen worden.

Het succesvolle programma De Ballen wordt sinds januari uitgezonden op Nickelodeon. In eerdere uitzendingen waren Eredivisie spelers Michel Vorm van AZ en Roy Beerens van Heerenveen te zien. Urby Emanuelson van Ajax kwam langs om vragen te beantwoorden over straatvoetbal, Ron Vlaar belichte uitgebreid zijn blessureleed en FC Groningen coach Ron Jans vertelde over de wedstrijdbesprekingen met zijn team, waarin spelers van allerlei verschillende culturen zitten.

De Ballen
De Ballen is een uniek samenwerkingsverband tussen de KNVB, Eredivisie, Stichting Meer Dan Voetbal en Nickelodeon en wordt geproduceerd door Faas Sport Media. Het programma wordt gepresenteerd door Patrick Martens en special reporter Fresia en laat verschillende kanten van de sport zien. Zo kunnen de kinderen vragen stellen in 'Snap er de ballen van' en wordt een straatelftal gevolgd door special reporter Fresia. Ook kunnen de kids terecht bij de voetbaldokter, die samen met een profvoetballer ervoor zorgt dat de kinderen nog beter gaan spelen.

De Ballen is onderdeel van 'Fit met Nick': de overkoepelende naam voor alle activiteiten van Nickelodeon waarin een gevarieerd, gezond en actief leven voor kinderen centraal staat.

De Ballen: iedere vrijdag op Nickelodeon om 19.15 uur. Willem van Hanegem is te zien in de uitzending van vrijdag 20 maart.


- EINDE BERICHT -



Ingezonden persbericht