Thales Alenia Space haalt CMMI niveau 3 en andere certificaties

20/03/2009 09:59

Thales Alenia Space ETCA

Thales Alenia Space maakte vandaag bekend dat alle 11 zijn industriële vestigingen, in Frankrijk, Italië, België en Spanje het CMMI-certificaat (Capability Maturity Model Integration) van niveau 3 behalen. Dat is de internationale standaard voor prestaties en maturiteit van industriële organisaties. Thales Alenia Space is de eerste satellietproducent in Europa die deze accreditatie behaalt.

Tegelijk behaalde Thales Alenia Space ook de ISO 9001-certificatie (de nieuwe versie 2008), EN 9100 (specifiek voor de ruimtevaartsector) en AQAP 2110 (NATO). Een wereldprimeur in de industrie was ook dat al deze certificaties gebaseerd zijn op één gemeenschappelijke audit en van toepassing zijn voor alle vestigingen van de onderneming.

Als onderdeel van de gemeenschappelijke audit behaalde, vier productievestigingen, Toulouse, L'Aquila, Charleroi en Madrid, ook de ISO 14001-certificatie voor hun milieubeheersystemen.

Tussen de oorspronkelijke beslissing om het certificatieproces te starten en de afronding ervan verliepen amper negen maand. De vestigingen in Cannes, Rome, Turijn en Milaan doen bovendien al het mogelijke om in de loop van 2009 op hun beurt het ISO 14001-certificatie te behalen.

"Thales Alenia Space plukt al vele jaren de voordelen van een bijzonder efficiënt kwaliteitsbeheersysteem", reageerde Jean-Marc Payssé, directeur verantwoordelijk voor dat systeem. "Dat biedt een volledige set van praktijken die in de hele onderneming van toepassing zijn, van het hoogste managementniveau tot de kleinste operationele details in de verschillende afdelingen. De erkenning vanwege die bevoegde organismen is een duidelijk bewijs van de maturiteit van de onderneming op de belangrijkste terreinen zoals het ruimtevaartsegment, het grondsegment, satellieten en uitrusting".

Over CMMI

CMMI bekijkt alle processen op het vlak van engineering en projectbeheer, naast configuratiebeheer en praktijken op het vlak van de kwaliteitsborging en de kwaliteitsbeheersystemen.

Thales Alenia Space werd voor alle gedefinieerde praktijken op CMMI niveau 3 beoordeeld in een specifiek model voor de ontwikkeling van producten en diensten alsook in een recent model gericht op de acquisitie van producten en diensten.

Over Thales Alenia Space

Thales Alenia Space, de Europese leider in satellietsystemen en een hoofdrolspeler in de orbitale infrastructuur, is een joint venture van Thales (67 %) en Finmeccanica (33 %). Thales Alenia Space en Telespazio vormen de twee "Space Alliance"-groepen. Thales Alenia Space is wereldwijd de referentie als het gaat over oplossingen voor ruimtegebaseerde telecommunicatie, radar- en optische aardobservatie, defensie en veiligheid, navigatie en wetenschap. Thales Alenia Space telt alles samen 7.200 werknemers en 11 industriële vestigingen, met ontwerp- en productieactiviteiten in Frankrijk, Italië, Spanje en België.

Thales Alenia Space in België

Thales Alenia Space ETCA is in België de grootste constructeur van elektronica voor de ruimtevaart. In Europa is Thales Alenia Space ETCA de leider in de elektrische voedingen voor satellieten en voor de besturingseenheden van de Ariana 5-draagrakketten. Zijn uitrusting vliegt momenteel mee in bijna 150 satellieten en in alle Ariane 5-draagraketten voor satellieten. Het is ook actief in de telecommunicatie en de veiligheid. In de vestiging van Mont-sur-Marchienne werken meer dan 650 mensen. Thales Alenia Space Antwerp (Hoboken) is actief in de satelliettelecommunicatie. Ze telt ongeveer 50 medewerkers.

www.thalesaleniaspace.com

Contact:

Mevr Laurence Jados

Communicatieverantwoordelijke

+32 71 44 26 29

laurence.jados@thalesaleniaspace.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel