Fortis Bank

Persbericht
Utrecht, 19 maart 2009

Fortis Bank Nederland introduceert Wellsociety Simulator Een innovatie op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO)

In opdracht van Fortis Retail Banking heeft Fortis Foundation Nederland de Wellsociety Simulator ontwikkeld. Deze interactieve en educatieve simulatie biedt de mogelijkheid ervaringen op te doen met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Zo'n honderd klanten van Fortis Retail Banking hebben vandaag kennisgemaakt met deze innovatie.

Jeanine Helthuis, lid van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland en General Manager van Retail Banking: "Maatschappelijk betrokken ondernemen is verbonden met onze bedrijfsvoering. Wij gaan met onze klanten graag een duurzame samenwerking aan. Juist ook in het huidige economische klimaat is het van belang in contact te zijn met onze klanten en in de maatschappij te investeren."

Danielle Schutgens, Directeur Fortis Foundation Nederland: "In de speciaal door ons ontwikkelde masterclass leren deelnemers door middel van de Wellsociety Simulator wat maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) is en hoe deze bedrijfsspecifiek gemaakt kan worden, welke vormen van MBO bestaan en welke voordelen MBO kan opleveren."

De Retail-klanten, afkomstig uit het hele land, waren samen met hun account manager uitgenodigd voor een Masterclass MBO op het hoofdkantoor in Utrecht. Met behulp van onder andere de Wellsociety Simulator konden de deelnemers zich verdiepen in de uiteenlopende aspecten van MBO en hoe zij deze vervolgens kunnen vertalen naar hun eigen werkomgeving.

De masterclass werd afgesloten met een interactief diner. Aan de hand van zes actuele regionale thema's kon de opgedane kennis direct in praktijk worden gebracht. De thema's waren:

· Volwassenen in een achterstandssituatie met ondernemende vaardigheden;
· Vroegtijdige schoolverlaters;
· Schuldproblematiek bij jongeren;
· Bedrijfsleven en Maatschappelijke Stage (MaS);
· Jongeren in achterstandssituatie met ondernemende vaardigheden;
· Hoe kunnen we in de huidige economische situatie jongeren voldoende leerwerkbanen aanbieden?

Als financiële dienstverlener speelt Fortis Bank Nederland een belangrijke rol in het realiseren van wensen en ambities van mensen. Die positie is de basis voor de maatschappelijke betrokkenheid van Fortis Bank Nederland. Onder het motto `mensen voor mensen' stimuleert Fortis Foundation de actieve maatschappelijke betrokkenheid van Fortis Bank Nederland medewerkers. De stichting ondersteunt eigen initiatieven van medewerkers en initieert programma's waarbij collega's hun expertise kunnen inzetten om kwetsbare jongeren en maatschappelijke organisaties te versterken.




Fortis Foundation Nederland geeft vorm aan het maatschappelijke programma van Fortis Bank Nederland. Fortis Bank Nederland (HOLDING) N.V. is een in Nederland gevestigde holdingmaatschappij van verschillende bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met bancaire en financiële dienstverlening in binnen- en buitenland. De holding is actief in meer dan 20 landen.

Fortis Bank Nederland biedt particuliere, zakelijke en institutionele klanten een uitgebreid pakket producten en diensten. Het brede dienstenassortiment varieert van consumentenfinanciering en creditcards tot factoring- en trustdiensten, bedrijfs-, energie-, goederen- en scheepsfinanciering, transactiebankieren en dienstverlening op het gebied van clearing, bewaarneming en fondsadministratie, investment banking en financiële markten.

Voor meer informatie over de Wellsociety Simulator kunt u contact opnemen met Lotte Enting van Fortis Foundation Nederland, telefoonnummer 030 ­ 226 44 00 of kijk op www.wellsocietysimulator.nl.

Perscontact:
Utrecht : +31 (0)30 226 32 19


---