Ingezonden persbericht


DLV Plant bouwt verder aan adviseren met teeltmodellen.

DLV Plant werkt bij haar advisering met beslissingsondersteunende teeltmodellen. Hiermee kan DLV Plant nog meer maatwerk leveren bij haar klanten. De adviezen worden specifieker afgestemd op groeiomstandigheden, ras, bedrijfsopzet e.d. waarbij het resultaat van acties steeds beter kan worden gekwantificeerd. Deze modellen worden ingezet onder het merk QMS®. Deze QMS® modellen gebruikt DLV Plant in diverse gewassen in de glastuinbouw (o.a. roos, chrysant, aardbei, tomaat). De komende jaren wil DLV Plant deze QMS® modellen ook ontwikkelen voor andere (glas)tuinbouwsectoren.

Daarom heeft DLV Plant haar capaciteit op dit terrein uitgebreid. Per 1 april 2009 komt Marcel Steenbakkers DLV Plant versterken. Marcel Steenbakkers was voorheen werkzaam als zelfstandig adviseur en actief voor Lucel. Marcel heeft veel ervaring op het gebied van het opzetten en in de praktijk gebruik maken van teeltmodellen met meerwaarde voor de teelt en ondernemer.

Marcel zal zich in eerste instantie richten binnen DLV Plant tot het opzetten en verder ontwikkelen van QMS® modellen in tomaat, komkommer en gerbera.

Vanaf 1 april kunt u Marcel bereiken op 06 51 33 10 62 Of via e-mail m.steenbakkers@dlvplant.nl

DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijk advies - en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren . Haar activiteiten richten zich op advies, onderzoek, projecten zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten, creëert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 170 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Voor meer informatie, kijk op www.dlvplant.nl