Ingezonden persbericht


Persbericht

Unisys en Air Canada verlengen Air Cargo en Logistics relatie Hosting & Integration Services contract met vijf jaar verlengd en Cargo Portal Services met drie jaar

Schiphol-Rijk, 20 maart 2009 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) kondigt vandaag aan dat Air Canada de twee huidige contracten voor Unisys air cargo oplossingen - Hosting & Integration Services (HIS) en Cargo Portal Services (CPS) - verlengt. Beide contractverlengingen werden in december 2008 getekend.

"De samenwerking met Unisys verloopt zeer prettig. Unisys verzorgt ons enterprise systeem als hosted service, daarnaast werken wij ook samen op eBooking, Cargo 2000 shipment quality services en de integratie van gespecialiseerde software van derden. In deze economisch uitdagende tijden, vonden wij het van belang onze overeenkomsten te beoordelen en te verlengen. Wij zijn ervan overtuigd dat Unisys, door hun toewijding om producten voortdurend verder te ontwikkelen, onze werknemers de aankomende jaren van de beste oplossingen zullen voorzien," zegt Lise-Marie Turpin, managing director van Air Canada Cargo.

Binnen het Hosting & Integration Services contract, dat verlengd is tot 2015, zal Unisys Air Canada hosten via het Unisys Logistics Management System vanuit het datacenter in Minneapolis. Air Canada's deelname aan de service geeft het bedrijf toegang tot het webgebaseerde systeem, met als voordeel dat zij toegang hebben tot de doorlopende verbeteringen die nodig zijn om te kunnen voldoen aan de eisen van de andere carriers.

Een andere oplossing van Unisys voor Air Canada Cargo, CPS, is een internetportaal voor de luchtvrachtindustrie. Het brengt vervoerders en expediteurs samen in een neutraal en innovatief portaal met een cross-market uitstraling. Daarnaast helpt het ook bij de reductie van transactiekosten en de automatisering van de belangrijkste processen voor air cargo service providers. Het huidige CPS contract is verlengd met drie jaar, tot 2011.

Unisys en Air Canada werken al meer dan tien jaar samen. "Wij zijn zeer blij met Air Canada's vertrouwen in onze oplossingen," zegt Christopher Shawdon, vice president, Logistics Solutions bij Unisys. "Air Canada Cargo is tevens de huidige voorzitter van de Unisys Cargo User Group waardoor hun executives actief betrokken zijn bij het leveren van input voor nieuwe ontwikkelingen in onze oplossingen en werken samen met onze klantgemeenschap."

Over Air Canada
Air Canada is grootste full-service luchtvaartmaatschappij in Canada en de grootste aanbieder van passagierslijndiensten op de Canadese markt, de Canadese-V.S. grensoverschrijdende markt en de internationale mark van en naar Canada. Samen met onze regionale partner Jazz, bedient Air Canada jaarlijks meer dan 32 miljoen klanten en biedt zij directe passagiersdiensten naar meer dan 170 bestemmingen op vijf continenten. Air Canada is een founding member van Star Alliance(TM), 's werelds meest veelomvattende luchttransportnetwerk.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

###