Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 25 februari 2009

n8 presenteert: nachtsalon ARCAM concrete & jungle in het Architectuurcentrum Amsterdam

Datum: vrijdag 20 maart 2009 Plaats: ARCAM,
Prins Hendrikkade 600, Amsterdam Tijd: open: 19.30 aanvang programma: 20.00 Prijs: 6,- in de voorverkoop vanaf 28 februari, 7,- op de avond zelf Kaartverkoop: Kaarten kunnen van te voren worden gekocht bij ARCAM of platenwinkel Rush Hour (Spuistraat 98). Info: www.n8.nl

Op vrijdagavond 20 maart presenteert de n8 een nachtsalon in ARCAM, gewijd aan de groene stad. Kunnen steden van de toekomst duurzaam gebouwd worden? Of dwingt de klimaat- & kredietcrisis ons een stapje terug te doen? In ARCAM is de expositie Stad voor Straks te zien en ontvouwt zich tussen 20.00 ­ 23.00 uur een programma met film, muziek en performance. Eerdere nachtsalons vonden onder meer plaats in het Artis Planetarium, Stedelijk Museum en FOAM.

Programma
Door film, muziek en performance laat de nachtsalon niet alleen de tegenstelling, maar juist het verrassende samengaan van stedebouw en natuur zien. Zo gaat de documentaire Made In Detroit over hoe de ooit rijkste stad van Amerika verandert is in een `villa getto'. Ruim een derde van de stad licht braak, maar de achtergelaten bevolking van Detroit plukt hier letterlijk de vruchten van en begint als stadsboer eigen groente te verbouwen. Documentairemakers Mascha en Manfred Poppenk zullen aanwezig zijn voor een Q&A.

"Let's fight the filth with forks and flowers" is de leus van de Guerilla Gardeners, een actiegroep uit Londen. Om de stad op te fleuren planten zij in het geheim bloemen en bomen, om zo wildgroei te stimuleren die saaie grasperkjes overstijgt. Tijdens de nachtsalon kun je meedoen aan een spoedcursus Guerilla Gardening: `How to make a seedbomb'. Met je zelfgemaakte seedbomb kun je vervolgens bijdragen aan de letterlijke vergroening van Amsterdam.

Het Refunc collectief uit Den Haag is niet zozeer groen, maar wel duurzaam. Refunc werkt met allerlei soorten afvalmateriaal en opereert zo op de grenzen van architectuur, kunst en design. Tijdens de nachtsalon manifesteert Refunc zich buiten aan het Oosterdok met een performance. Daarnaast zijn er de hele avond groene cocktails van Blendz en zorgen Neil Newbud en Mamiko Motto voor de muzikale omlijsting, broadcasting from tomorrow. Na afloop kunnen bezoekers van de nachtsalon naar de afterparty in Trouw, waar ze 50% korting krijgen op de entree. Deze nieuwe club in Amsterdam is gevestigd in het voormalige gebouw van de gelijknamige krant.


* De nachtsalon is een vrijdagavond in een Amsterdams museum. Hij wordt twee tot drie keer per jaar in steeds wisselende musea georganiseerd door de n8. De nachtsalons richten zich op jonge Amsterdammers. In samenwerking met het museum wordt een programma samengesteld dat een mix is van o.a. films, muziek, discussie, theater en rondleidingen.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen kunt u kijken op www.n8.nl/pers of contact opnemen met:

Geer Oskam / Radna Rumping
n8 I Stichting Museumnacht Amsterdam
020-5270785 (telefoonnummer