KwamUtegen.nl - start met radiospots


Voor een veilig en sociaal verkeersgedrag

BILTHOVEN, 20090320 -- Irritatie in het verkeer is terug te dringen als verkeersdeelnemers via internet met elkaar communiceren. Anoniem en met respect voor privacy. Via de website KwamUtegen.nl is het vanaf vrijdag 20 maart mogelijk om boodschappen uit te wisselen met opmerkingen over elkaars weggedrag. Het kenteken is de kapstok waaraan de boodschap gehangen wordt, zonder vermelding van persoonsgegevens.

Top-Tien ergernissen op de weg

Verkeersdeelnemers kunnen elkaar aanspreken over de Top-10 ergernissen. Vaak zal het gaan om opmerkingen over `gewoonte' fouten of onoplettendheid. Beoogd wordt de ontvanger van de `boodschap' met een vriendelijke ondertoon aan het denken te zetten over zijn of haar verkeersgedrag.

Onderlinge `duurzame verkeersopvoeding'

Alleen al het feit dat via KwamUtegen.nl verkeersdeelnemers aanspreekbaar zijn, zal een positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Daarnaast geeft het eenieder het gevoel concreet iets bij te dragen aan de verbetering van het weggedrag.

Kinderfonds

De initiatiefnemers van KwamUtegen.nl willen naast de bijdrage aan een veiliger weggedrag, kinderen ondersteunen die betrokken waren bij een verkeersongeval. Het KWAMUTEGEN kinderfonds biedt verkeersslachtoffers tot 18 jaar financiële steun aan voor studie, sport, cultuur of verbetering van kansen op de arbeidsmarkt.

Sponsoren KwamUtegen.nl

Om een kenteken handsfree `veilig' te onthouden krijgt iedere nieuwe deelnemer tijdens de introductieperiode van de website gratis een AUTOMEMO (voicerecorder).
Voor deze AUTOMEMO's gaat KwamUtegen.nl sponsoren werven onder maatschappelijk betrokken ondernemers binnen de verkeersbranche. Naast de kostprijs draagt de sponsor per AUTOMEMO ¤ 1,- bij aan het KWAMUTEGEN kinderfonds. Deze bijdrage wordt volledig besteed aan het ondersteunen van jonge verkeersslachtoffers.

Naar website: www.kwamutegen.nl
Radiocampagne gedurende 2 weken op Radio-1 en alle regionale zenders.