Gemeente De Marne


Vrijwilligerswerk, goed voor iedereen!

MADD 2009 vindt dit jaar plaats op 20 en 21 maart (vrijdag en zaterdag). Wat is MADD ook al weer? MADD betekent letterlijk: Make A Difference Day en het zijn de vrijwilligersdagen bij uitstek. Dan gaan groepjes mensen aan het (vrijwilligers)werk. Ze geven bewoners van een verzorgingshuis een verwendag, verven de buitenboel, knappen de tuin op, of maken een uitstapje met mensen die extra zorg nodig hebben. En net als de afgelopen 4 jaar zullen ook nu weer een aantal bekende Nederlanders deel nemen aan MADD. En wie weet zullen er ook één of meer leden van het Koninklijk Huis een vrijwilligersklus klaren. Voor MADD kunt u zich individueel of als groep aanmelden. Bedenk eens hoe leuk het is om met je straat, je sportteam, met collega's of met je gezin aan de slag te gaan. En mensen die zich individueel aanmelden gaan ook samen met anderen aan de slag. Bent u al een beetje enthousiast geworden maar kunt u nou net 20 en 21 maart niet. Geen nood! Er zijn ook klussen die een enkele keer per jaar gedurende een dag gedaan kunnen worden, zoals op de maandelijkse vrijwilligersdag in Notoares Toen in Eenrum of bij Insectenwereld in Leens.

Natuurlijk is het leuk als u door deel te nemen aan MADD enthousiast wordt voor vrijwilligerswerk en u zich nu aanmeldt bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum. Maar dat hoeft niet. Want niet iedereen kan tijd vrij maken om op een vaste dag in de week of de maand vrijwilligerswerk te doen en dan is MADD een goede gelegenheid om zonder verdere verplichtingen aan de slag te gaan.

De komende tijd houden we u op de hoogte van alle activiteiten die er in het kader van MADD plaats vinden. Organisaties die een klus hebben voor MADD kunnen dat melden op de website: www.madd2009.nl . Hier kunnen mensen die in actie komen en op zoek zijn naar een leuke klus, zich eveneens melden. MADD 2009 is geslaagd als het op 20 en 21 maart gonst van de bedrijvigheid in onze dorpen. Voor iedereen geldt: Weet / wilt u een klus, melden dus!

In deze periode gaat het dagelijkse werk van de Steunpunt gewoon door. U blijft dus welkom op onze spreekuren en u kunt zich op de hoogte stellen van de vacatures op onze website.

Adres Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne&Winsum

U. Mansholtplein 2 Winsum. Tel. 06- 42439616. Email: vrijwilliger@sozawe-winsum.nl Spreekuur Winsum: woensdag, donderdag 9.30-10.30 u.

In de Marne in de ontmoetingspunten:
Elke even week in Ulrum op maandag
8.45-9.45 uur.
Kloosterburen 10.00-11.00 uur en in Eenrum 11.15-12.15 uur. Elke oneven week in Zoutkamp op dinsdag 8.45-9.45 uur en in Leens 10.00-11.00 uur.

Leens, 26 februari 2009