Gemeente Noordwijkerhout

3/3/2009 - Make A Difference Day

Make A Difference Day (MADD) is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Bekende en onbekende Nederlanders steken deze dagen de handen uit de mouwen bij sociale organisaties. MADD 2009 wordt gehouden op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart.

Make A Difference Day bestaat dit jaar vijf jaar. Het is voor het eerst dat het in het voorjaar plaatsvindt. De start van de lente sluit aan bij het natuurlijke moment dat iedereen weer naar buiten gaat en zin in actie krijgt. Sociale organisaties zijn in de gelegenheid gesteld om klussen aan te melden op de website www.madd2009.nl.

Wilt u in actie komen, dan kunt u in de database zoeken naar een aansprekende klus bij u in de buurt. Ook bedrijven, scholen of groepjes vrienden kunnen zich aanmelden voor MADD. Zo kunnen honderden klussen en uitstapjes gerealiseerd worden.
Belangrijk is dat een deel van de mensen die kennis maakt met vrijwilligerswerk tijdens MADD, zich daarna aanmeldt als structurele vrijwilliger. Voor veel organisaties is dit broodnodig en verzekert dit hun voortbestaan. Door de verschuiving naar de lente, maar ook door scholen en bedrijven meer te betrekken, is de verwachting dat nóg meer mensen in actie komen op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart.

Beleid ondersteuning vrijwilligers
Vrijwilligers zijn het cement in de samenleving. In Noordwijkerhout zijn veel vrijwilligers actief binnen het verenigingsleven en allerlei organisaties. In 2008 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de behoefte aan ondersteuning van het vrijwilligerswerk. Uit dat onderzoek is aan aantal suggesties naar voren gekomen, die inmiddels uitgewerkt worden in samenwerking met een werkgroep vrijwilligerswerk. De resultaten hiervan worden verwerkt in de deelnota `Het ondersteunen van vrijwilligers en mantelzorgers'. De verwachting is dat deze nota medio april 2009 vastgesteld zal zijn.

Voor vragen en aanvragen kunt u dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur terecht in het Lokaal Loket Noordwijkerhout, Via Antiqua 23, tel. (0252) 343800, e-mail lokaalloket@noordwijkerhout.nl.