Dienstenbond CNV

Nieuws

3 maart 2009

Voorstel cao zorgverzekeraars

Op 20 maart a.s. gaat CNV Dienstenbond onderhandelen over een nieuwe cao voor de zorgverzekeraars want de huidige cao loopt op 1 juni a.s af. Om onze inzet te bepalen hebben wij met de leden van de cao commissie een aantal thema's gegroepeerd waarvan wij van u willen weten waarop tijdens de onderhandelingen de nadruk moet komen te liggen.

Loonvraag
Onze loonvraag gaat uit van 3,5% op jaarbasis maar wij willen graag van u weten of in de onderneming waar u werkzaam bent deze loonvraag nog steeds reëel is. Wij willen van u weten hoe u hier tegenover staat.

Agis en UVIT: gewoon meedoen!
De leden bij Agis vallen in elk geval tot 1-1-2010 onder de cao voor de zorgverzekeraars en onze leden bij UVIT tot het moment dat daar een eigen cao komt. Wij vragen deze leden dan ook uitdrukkelijk de enquete in te vullen.

Naast loonsverhoging wil CNV Dienstenbond ook graag afspraken maken over de volgende onderwerpen:

werkzekerheid, in deze onzekere tijden is het prettig om afspraken te maken waardoor medewerkers meer zekerheid op werk hebben.

zorg en werk, iedereen worstelt met een goede balans tussen werk en zorg, wij willen dat dit bij uw werkgever goed is geregeld;

werk en duurzaamheid, een lange termijn denken en rekening houden met het klimaat vinden wij van essentieel belang;

Het nieuwe werken, uit onderzoek blijkt dat medewerkers vaak het plezier in hun werk missen. Wij willen graag afspraken maken waardoor medewerkers (weer) plezier in hun werk krijgen. Wij doen dit in het kader van het "nieuwe werken". U bepaalt in allerlei opzichten hoe u uw werk organiseert: qua werkplek (thuiswerken), werktijden, enz. In de laatste Akkoord is uitgebreid aandacht aan dit onderwerp besteed en u kunt hierover ook informatie terugvinden op onze website www.cnvdienstenbond.nl

De enquêtevragen gaan uit van de 5 bovengenoemde onderwerpen, en zijn in overleg met de kaderleden van de cao-commissie opgesteld en toegespitst op de zorgverzekeraars.

Ook zijn wij op zoek naar leden die bereid zijn deel te nemen aan onze klankbordgroep die de onderhandelaar ondersteunt tijdens het onderhandelingsproces. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw bestuurder Bernard Jan de Groot, 010-2651111 email B.degroot@remove-this.cnvdibo.nl