Gemeente Nijmegen

persinformatie

Datum 5 maart 2009 Nummer 090305R

De Nacht van het Groene Hert - een duurzaam avondje uit!

Wat doet het klimaat met onze stad en de rest van de wereld? Hoe duurzaam leven we over 20 jaar in Nijmegen? En wat kunnen we zelf eigenlijk doen? Kom erachter tijdens de Nacht van het Groene Hert op vrijdagavond 20 maart in LUX tijdens een duurzaam en vermakelijk avondje uit.

Begroet de eerste klimaatvluchteling, laat u informeren door weerman Peter Timofeeff, debatteer mee over oplossingen met experts en laat u overtuigen door de duurzaamste straat van Nijmegen. De stad bereidt zich met deze avond vast voor op de klimaattop van Kopenhagen (waar de opvolger van het Kyotoprotocol wordt vastgesteld) en geeft iedereen die in actie wil komen een perspectief. De avond wordt afgesloten met een spetterend feest met dansbare platen over - hoe kan het anders - het weer. Met onder anderen: Peter Timofeeff (weerman), Pieter Leroy (hoogleraar Milieuwetenschappen aan de RU), Louis Hiddes (Directeur AM Wonen), Jan van der Meer (Wethouder Milieu gemeente Nijmegen), Evert du Marchie van Voorthuysen (Directeur stichting GEZEN), Madeleen Helmer (Directeur Rode Kruis Klimaatcentrum) en Willem Verhaak (Campagneleider Energie en Milieu van Milieudefensie).

Vrijdag 20 maart / 20:00-24:00 (daarna feest met DJ WSVV) / entree gratis / locatie LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen / kaarten reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX).

Informatiemarkt Op de middag (14-17u) voorafgaand aan de Nacht van het Groene Hert vindt op het Mariënburgplein een infomarkt plaats, waar iedereen antwoord krijgt op vragen als: 'Wat kan ik zelf doen om mijn woning energiezuiniger te maken?' Ook is hier de Nuna-4 te bewonderen: de supersnelle zonneauto ontworpen door studenten van de TU Delft. Bovendien kan iedereen zijn of haar duurzaamste idee kwijt in de babbelbox van Nijmeegse Annie, die tijdens de markt zal opduiken.

Klimaatneutraal naar de film met je Groene Hert Als voorproefje op 'De Nacht van het Groene Hert' is er op zondagmiddag 15 maart de gelegenheid om klimaatneutraal naar de films Earth en The Last Days of Shishmaref te gaan. Per verkocht filmkaartje laat LUX voor ¤ 1,- haar CO2 uitstoot compenseren via het Nijmeegse Klimaatcompensatiefonds.

Zondag 15 maart / The last days of Shishmaref 14:00u / Earth 16:00u / ¤ 6,- per film (incl. ¤ 1,- CO2 compensatie) / LUX Cinemarienburg / kaarten reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX). 'De Nacht van het Groene Hert' is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Nijmegen en het project Global van LUX en het NCDO. Houd www.onsgroenehert.nl en www.lux-nijmegen.nl in de gaten voor meer informatie en het volledige programma.