Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minimaal Feestmaal's recessie

In December stond Minimaal Feestmaal al in het teken van een maatschappelijk probleem, namelijk de klimaat crisis. Door innovatieve oplossingen te bieden zoals klimaat tips in het persbericht, zwembanden op locatie voor eventuele ijskapontdooiing en spaarlampen verkrijgbaar bij de toiletjuf bewees de organisatie dat zij het beste voor heeft met deze wereld.

Inmiddels doet een ander probleem zich voor, dit keer is het klimaat geen slachtoffer, maar de inhoud van de portemonnee van mensen die er een in hun bezit hebben. Onder de zwaarmoedige naam 'recessie' blijft dit probleem in de picture bij vrijwel alle media, waardoor veel mensen zich al benadeeld achten terwijl het geld hun pinpas nog niet eens heeft verlaten.

'Waar een probleem is, is een oplossing' en 'van een kale kip kun je niet plukken' zijn dit keer de gezegden waar Minimaal Feestmaal zich aan vast houdt. Zo heeft het team weer een aantal handige tips tegen faillissement en zal er op de avond zelf ook genoeg voor handen zijn om deze 'barre tijden' te doorstaan, denkend aan gouden dukaten, spaarpotten en gebruiksvoorwerpen waar nog geen patent op ligt.

De entree prijs is echter niet verlaagd, want deze had al de hoogte van een gemiddelde kop koffie op de PC hooft, namelijk 8 euro. Buiten deze schappelijke entreeprijs heeft het team een aantal tips bedacht welke makkelijk uitvoerbaar, doch zeer effectief zijn..


1. Laat een spaarpot maken met de meest aandoenlijke foto van je partner/familielid, welke prominent in het zicht moet zijn. Het blijft namelijk moeilijk om hem/haar met een hamer te lijf te gaan, ook al kan je de inhoud best gebruiken.


2. Creëer je eigen moestuin. Zeer voordelig wanneer je verscheidene groentes verbouwt en daarbij is het een goede en tevens intensieve bezigheidstherapie, mocht je je baan hebben verloren.


3. Wanneer iedereen op 20 maart bijeenkomt in studio-80 resulteert dit al snel in 600 zuinige huishoudens door onder andere de lage kachelstanden, elektrische dekentjes die de kast niet uit komen en 'Astro tv' dat een avondje wordt overgeslagen. Daarbij is online socializen en het bijhorend fictief gekrabbel lang niet zo fijn als eens echt op je rug gekrabbeld te worden!

Buiten deze efficiënte wijze van gezelligheid creëren heeft Minimaal Feestmaal alles behalve bezuinigd op de muzikale invulling deze avond. Na de afgelopen keren telkens een internationale gast te hebben verwelkomt is het deze editie wederom raak.

Zijn artiestennaam is in vrijwel elke zin toe te passen, wat soms tot verBAAZinwekkende uitkomsten leidt. Zijn sound heeft meegeholpen aan de muzikale omschakeling bij verschillende Nederlandse artiesten.. Kortom, het is een Baaz.

De uit Duitsland afkomstige Bastian Volker kwam in 2007 voor het eerst in de schijnwerpers te staan vanwege zijn warm onthaalde EP op Agnes label Sthlmaudio. Na vervolgens te hebben gereleased op Elevate en wederom op Sthlmaudio wacht muziekminnend Nederland nu op de eerste EP van 2009! Wel is in de wandelgangen vernomen dat er een hoop nieuw materiaal zit aan te komen, dus grote kans dat er een promo voorbij komt tijdens zijn dj set in Studio-80..

Waar normaliter de focus wordt gelegd op de internationale gast ligt het bij deze editie van Minimaal Feestmaal net wat anders.. Want ook al kom je buitenlandse artiesten niet elke avond tegen, een act dat gerust een van de Nederlandse grondleggers van de hedendaagse house genoemd mag worden evenmin!

Niemand minder dan de legendarische formatie Quazar zal namelijk een zeldzame live set ten gehore brengen. Misschien zijn deze mannen niet bij iedereen even bekend, aangezien de eerste release uit 1990 stamt, toen jeugdig Nederland nog gekluisterd was aan Ovide en z'n vrinden. Echter is de eerste hit op Google al voldoende om tot de conclusie te komen dat Gert van Veen (Brein achter Welcome to the Future, bandlid Amsterdam 661) en Jobbe Strobosch (dj onder de naam Jobez) samen met hun beminde danseressen een groot aandeel hebben gehad in de geschiedenis van hetgeen dat tegenwoordig house en techno wordt genoemd in Nederland.

Doch zit hun kracht en kwaliteit in het feit dat de heren tijdens hun exclusieve optredens het publiek compleet los kunnen krijgen, zonder daarvoor te hoeven teruggrijpen naar 'classics' of 'hits' van toen. Juist door de balans tussen de oudere onvervalste house sound, gecombineerd met de techniek en kennis van nu zal deze spectaculaire live set nooit achterhaald worden!

Om het sfeervolle plaatje compleet te maken zal Carlos Valdes ook zijn opwachting maken in de grote zaal van Studio-80. Na teruggekomen te zijn van een tour door Zuid Amerika heeft deze enthousiasteling veel inspiratie opgedaan en zal het vertrouwde Nederlandse publiek getrakteerd worden op een lekkere mix met een Zuid Amerikaans tintje..

Tom Ruijg is voor de tweede keer in korte tijd te gast bij het Minimale 'house'maal. Zijn set beviel het publiek zo goed dat de organisatie hem maar al te graag nog een keer deel uit lieten maken van de line up. Dit maal staat hij zij aan zij met de heren die altijd al zij aan zij staan, namelijk Florian Rath en Matthijs Groos. Deze partners in crime zijn inmiddels vaste gast op verschillende avonden waaronder Welcome to the Future, Minimaal Feestmaal, Voidd en het nieuwe concept Jong geleerd oud gedaan in de Flexbar.

Medeorganisator Daniel van den Heuvel vertegenwoordigd deze avond onder de naam Dastego samen met Lin en Joey Daniel de stevigere genres in de achterzaal. Lin, bekend van haar concept Body Condition draait de laatste tijd letterlijk en figuurlijk overuren door alle boekingen die ze aangeboden krijgt. Joey Daniel laat met zijn feesten Selektor en 300MPH zien muzikaal en organisatorisch goed onderbouwd te zijn, evenals zijn sterke dj sets die hij op onder andere Cocoon in de Maassilo mag opvoeren.

Al met al weer een flinke lap tekst voor een evenement dat in een enkele zin beschreven kan worden, namelijk feesten met een grote knipoog naar al het puristische en plezier hand in hand met diverse kwaliteitsmuziek dat de boventoon voert!

Informatie
Minimaal Feestmaal's recessie
20 Maart 2009 | Studio-80, Amsterdam
23:00 - 05:45 | 8 euro vvk & deur

Baaz (DE) | Quazar LIVE | Carlos Valdes | Joey Daniel | Lin | Tom Ruijg | Florian Rath & Matthijs Groos | Dastego

www.myspace.com/minimaalfeestmaal
www.minimaalfeestmaal.hyves.nl
www.studio-80.nl

Evenementinformatie:

Minimaal Feestmaal

20 Maart, Studio-80 Amsterdam
23:00 - 05:45, 8 euro vvk & deur
voorverkoop: www.studio-80.nl / www.beatfreax.com

Line up:
Baaz (DE)
Quazar LIVE
Carlos Valdes
Tom Ruijg
Lin
Joey Daniel
Florian Rath & Matthijs Groos
Dastego

link: www.myspace.com/minimaalfeestmaal