Gemeente Barendrecht

Barendrechtse deelname aan G-voetbaltoernooi in Portugal Sporten voor mensen met een beperking van groot belang

BARENDRECHT (donderdag 12 maart 2009) ­ Barendrecht is uitgenodigd om met drie G voetbalteams van BVV Barendrecht deel te nemen aan het 2e APEXA-Algarve G-voetbaltoernooi. Aan dit toernooi nemen 9 clubs uit Portugal en Nederland deel met in totaal 12 seniorenteams. Doel van het toernooi is het stimuleren van deelname aan sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De overige Nederlandse deelnemende clubs komen uit Barneveld, Amersfoort, Nijkerk en Bunschoten. Vanuit Portugal worden clubs uit Porto, Setubal, Lissabon en Faro vertegenwoordigd.

Aandacht voor mensen met een beperking
Wethouder Bas Nootenboom van Sport zal samen met
loco-gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer afreizen naar Portugal om de Barendrechtse teams aan te moedigen. Hij is enthousiast over het toernooi: 'Afgelopen jaar raakte ik tijdens het jaarlijkse Nationale G voetbaltoernooi in Barendrecht in gesprek met de burgemeester van Albufeira over het belang van de mogelijkheden om te sporten voor mensen met een beperking. In Barendrecht hebben we dit hoog in het vaandel staan. We proberen het sporten voor die doelgroep zoveel mogelijk te stimuleren, en we delen onze ervaringen graag met andere (internationale) gemeenten. Daarnaast is dit voor de G teamleden van BVV Barendrecht natuurlijk een unieke gebeurtenis.'

Programma
Het toernooi start op vrijdag 20 maart met een officieel welkom op het stadhuis van Albufeira en een muzikaal feest in de brandweerkazerne. Zaterdag 21 maart vindt het toernooi plaats, dat eindigt met een slotfestijn op zaterdagavond.

Noot voor de redactie,

Gemeente Barendrecht