RTL Group

Liveshows X FACTOR barsten los

Na vele audities en voorbereidingen zijn de kandidaten klaargestoomd voor de eerste X FACTOR-liveshow: Gordons meiden Lisa, Jennifer en Hester; Staceys jongens Laurens, Luigiano en Jamal; Angelas categorie 26+ Roan, Rachel en Irma en Erics groepen Buurman en Buurman, Rev & Ros (voorheen One-J) en de meiden van KLEM. Vanaf vrijdag 20 maart is wekelijks bij RTL 4 te zien hoe de acts tijdens hun optreden alles uit de kast halen om te laten zien dat zij over genoeg talent beschikken om door te gaan naar de volgende liveshow en daarmee kans maken op het felbegeerde platencontract. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Sinds begin maart zijn de kaarten voor deze liveshows al helemaal uitverkocht.

Ook de strijd tussen de juryleden dendert voort: ze doen er alles aan om hun eigen kandidaten naar de finale te coachen. Ze kiezen onder meer het repertoire van hun talenten, begeleiden de choreografie en briefen de styling. Voordat de acts het grote podium betreden, krijgen ze eerst nog een workshop van grote, internationale sterren: de Britse meidengroep Sugababes, de Amerikaanse zanger, producer en tekstschrijver John Legend, de Noorse popzangeres Maria Mena en American Idol 2002 Kelly Clarkson.

Het Nederlandse publiek speelt een zeer grote rol in X FACTOR: via sms of telefoon laat de kijker weten welke kandidaat ze terug willen zien in de volgende liveshow. De twee kandidaten met de minste stemmen krijgen tijdens de spannende resultshow een laatste kans om hun zangtalent te bewijzen in de sing off. Daarna nemen ze plaats op de kruk en oordelen de deskundige juryleden wie het meeste beschikt over de x-factor en dus in de race blijft voor het gewilde platencontract. Tijdens de eerste zes liveshows valt er wekelijks één kandidaat af. In de halve finale-uitzending op vrijdag 1 mei staan vervolgens zes acts op het podium en het Nederlandse publiek bepaalt welke drie doorgaan naar de spannende finale op vrijdag 8 mei.
Uniek is de on line backstageshow bij X FACTOR. Een kwartier voor de start van de liveshow is via internet te volgen wat er plaatsvindt in de grootste studio van Europa; van tribunes die gevuld worden met publiek tot kandidaten die zich voorbereiden op hun optreden. Tussen de liveshow en de resultshow en na afloop van het programma kunnen internetbezoekers via een chat de verslaggever van de on line backstageshow vragen mailen of doorgeven welke kant hij op moet.

Uitzending: X FACTOR: wekelijks vrijdag van 20.30 uur tot 22.00 uur bij RTL 4. X FACTOR- De Uitslag: wekelijks vrijdag van 22.30 uur tot 23.00 uur bij RTL 4.

Website: xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es, via tel. 035-6718 482 of danielle.van.es@rtl.nl en met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718624 of roos.franssen@rtl.nl