Ingezonden persbericht


Persbericht

Houten, 20 maart 2009

Vrijwilligers voor aangepaste vakantiereizen gezocht!

Voor een groot aantal mensen met epilepsie is het niet vanzelfsprekend om zonder zorgen op vakantie te gaan en een leuke tijd te hebben. Het Nationaal Epilepsie Fonds organiseert daarom aangepaste vakantiereizen. De behoefte aan één-op-één begeleiding wordt steeds groter en vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar! Het Nationaal Epilepsie Fonds zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers die mensen met epilepsie op vakantie willen begeleiden.

Hartverwarmende reacties
Het Nationaal Epilepsie Fonds zoekt voor de zomermaanden juni, juli en augustus vrijwilligers voor de vakantiereizen. Het vinden van genoeg vrijwilligers is een enorme klus. Toch zijn er ook veel trouwe vrijwilligers. Zij vinden het elk jaar weer een onvergetelijke ervaring. Zo vertelt een enthousiaste vrijwilligster die al jaren meegaat: 'Ik ga met de groep van achttien tot dertig jaar mee en dat is zo leuk! Als vrijwilliger help ik bij het beheer van de medicijnen en begeleiden bij aanvallen. Maar voor de deelnemers betekenen we veel meer. Soms zit ik 's nachts uren met iemand te praten die anders zijn ei niet kwijt kan. De reacties vind ik hartverwarmend. Ik krijg kaartjes en mailtjes dat ze het zo leuk vonden en ze vragen rechtstreeks of ik weer meega. Echt, ik kan het iedereen aanraden.'

Onmisbaar
Zonder de inzet van vrijwilligers zouden deze vakantiereizen onmogelijk zijn. Daarom zoekt het Nationaal Epilepsie Fonds vrijwilligers die zin hebben om de handen uit de mouwen te steken en mee te gaan als begeleider op een vakantiereis. Ervaring is niet noodzakelijk; enthousiasme daarentegen in overvloed. Geïnteresseerd? Kijk dan op www.epilepsiefonds.nl voor meer informatie en het reisaanbod.

Nationaal Epilepsie Fonds
Het Nationaal Epilepsie Fonds weet wat epilepsie is, en is dan ook het aanspreekpunt voor iedereen die met epilepsie geconfronteerd wordt. De middelen uit fondsenwerving worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, de organisatie van aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening. Het Nationaal Epilepsie Fonds ontvangt geen subsidie en is dus geheel afhankelijk van giften. Meer informatie over het Nationaal Epilepsie Fonds staat op www.epilepsiefonds.nl.

Epilepsie
Epilepsie kenmerkt zich door aanvallen. Die aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. De soort aanvallen verschilt van persoon tot persoon. De één valt en gaat schokken met armen en benen. De ander voelt vreemde tintelingen of staart een korte periode alleen maar voor zich uit. dat komt omdat er vele verschillende oorzaken zijn van epilepsie. Die oorzaken bepalen de soort aanvallen, de hoeveelheid en de prognose. Meer informatie over epilepsie staat op www.epilepsie.nl.