Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 maart 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Beginnend bestuurder met 1,05 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 23-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdagmorgen 20 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 20 maart omstreeks 01.30 uur controleerden surveillerende agenten, op De Ruyterlaan in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 23-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,05 promille uit. Omdat de man een zogenoemd beginnende bestuurder is werd het rijbewijs ingevorderd. (09-031709)

Fietser gewond na aanrijding met automobiliste Oldenzaal
Een 67-jarige man uit Oldenzaal raakte donderdag 19 maart gewond, toen hij met zijn fiets werd aangereden door een automobilist.

Donderdagmiddag 19 maart omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Spoorstraat / Berkstraat / Steenstraat in Oldenzaal. Bleek dat een 55-jarige automobiliste uit Denekamp op de Berkstraat reed. Ter hoogte van de kruising wilde de vrouw rechtsaf de Spoorstraat in rijden. Hierbij verleende de vrouw geen voorrang aan een 67-jarige fietser. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser werd ter plekke aan zijn verwondingen geholpen door de ambulancemedewerkers. (09-031410)

Automobilist veroorzaakt aanrijding en gaat ervan tussen, politie zoekt veroorzaker Oldenzaal
Donderdagavond 19 maart reed een 19-jarige man op de rotonde Thorbeckestraat / Provinciale Rondweg in Oldenzaal. Vanuit de afslag Denekamp / De Lutte kwam een personenauto de rotonde oprijden. Deze reed vervolgens op de rotonde tegen de auto van de 19-jarige en ging er van tussen zonder zijn identiteit bekend te maken. De veroorzaker reed vermoedelijk in een groene Mazda 626 en reed weg in de richting van de verdiepte Rondweg / A1.

De politie zoekt de veroorzaker. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-031595)

Eenzijdig ongeval door laagstaande zon Westerhaar
Een 21-jarige automobiliste uit Westerhaar raakte donderdagavond 19 maart gewond toen zij vermoedelijk door de laagstaande zon tegen een lantarenpaal tot stilstand was gekomen.

Donderdag 19 maart omstreeks 18.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oranjestraat in Westerhaar. Bleek dat een 21-jarige automobiliste vanuit de Nassaustraat links de Oranjestraat in wilde rijden. Vermoedelijk door de laagstaande zon werd de automobiliste verblind en kwam met haar auto tegen een lantarenpaal tot stilstand. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-031604)

Hyver opgepakt met vuurwerkpistool Enschede

Een 18-jarige man en een 19-jarig man, beiden woonachtig in Enschede werden aangehouden nadat er vuurwerkpistolen in de woning van de 18-jarige werd ontdekt.

De politie kwam de zaak op het spoor omdat de 19-jarige man op Hyves op een foto stond afgebeeld met een pistool. De 19-jarige man gaf aan dat de foto gemaakt was in de woning van de 18-jarige vriend. Daarom is daar het onderzoek voortgezet. Uiteindelijk bleek dat in deze woning een gaspistool met munitie aanwezig was. Deze werden door de politie in beslag genomen. Tegen de 18-jarige zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-031616)

Bij diverse verkeerscontroles in Enschede zijn 62 processen-verbaal uitgeschreven

Enschede

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Enschede op donderdag 19 maart 62 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Wethouder Beverstraat, Zuiderval, Broekheurnering, Het Bijvank, Wesselerweg, Burgemeester M. van Veenlaan, Geesinkweg en de Busbaan.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel (33), geen geldige APK, overschrijden van de maximale snelheid, foutparkeren, gladde autobanden, rijden op de busbaan endiverse andere overtredingen. (09-010467)

Twee vrouwen aangehouden na winkeldiefstal Enschede
Een 18-jarige en een 42-jarige vrouw, beiden uit Slowakije, werden donderdag 19 maart aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Donderdagmiddag 19 maart omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Een oplettende medewerker zag dat de twee enkele goederen meenamen zonder deze te betalen. De twee werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De twee, een 18-jarige en een 42-jarige vrouw, beiden uit Slowakije, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-031539)

Man aangehouden na diefstal telefoon Enschede
Een 20-jarige man uit Enschede werd op donderdag 19 maart aangehouden, omdat hij op 30 januari jl. een telefoon gestolen had uit een kleedkamer van een sportvereniging aan de Tegelerweg in Enschede.

Vrijdag 30 januari omstreeks 22.00 uur deed een 30-jarige man van een vervelende ontdekking. Zijn gsm bleek gestolen te zijn tijdens de training. De man deed aangifte van de diefstal bij de politie. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon op donderdag 19 maart een 20-jarige man uit Enschede worden aangehouden. Hij bekende de diefstal. De man zal zich moeten verantwoorden bij Justitie. (09-015540)

Man mishandelt taxichauffeur
Enschede
Een 35-jarige man uit Enschede werd op vrijdagmorgen 20 maart aangehouden, omdat hij een taxichauffeur had mishandeld.

Vrijdagmorgen 20 maart omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een ruzie in een taxi op de Oude Markt in Enschede. Bleek dat een 35-jarige passagier onenigheid had met de chauffeur. De 35-jarige deelde enkel vuistslagen uit aan de 42-jarige taxichauffeur. De politie heeft de 35-jarige aangehouden en hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (09-031726)

Tweede verdachte aangehouden voor diefstal en heling Enschede
Donderdag 19 maart omstreeks 15.00 uur heeft de politie een tweede verdachte, een 12-jarige jongen uit Enschede, aangehouden voor diefstal cq heling van een gsm. De gsm werd op 17 maart jl ontvreemd uit een kleedkamer van een voetbalvereniging. Een dag later werd de telefoon te koop aangeboden op het internet. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-031088)