Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 20 maart 2009

Friesebrug vier dagen volledig gestremd voor alle verkeer

Wegens wegwerkzaamheden kan niemand via de Friesebrug het Noord-Hollands Kanaal oversteken van maandag 30 maart tot en met donderdag 2 april. Ook is de kruising Wageweg-Kanaalkade afgesloten. In deze periode wordt het zuidelijk weggedeelte aan de zijde van de binnenstad (Wageweg / Kanaalkade) aangesloten op de Friesebrug. Dit deel krijgt nieuw asfalt en markeringen.

Bereikbaarheid
Gemotoriseerd verkeer

Bij aanvang van deze werkzaamheden is de verbinding tussen de Frieseweg en Noorderkade weer opengesteld. Daardoor kan autoverkeer weer rechtstreeks Overstad bereiken vanaf de Nieuwe Schermerweg en vice versa. Autoverkeer richting Overstad en Oudorp vanaf de zuidzijde van het Noord-Hollands Kanaal wordt omgeleid via de Tesselsebrug. Vanaf Oudorp naar het centrum rijdt autoverkeer via Overstad en de Tesselsebrug. De omleidingsroutes voor autoverkeer vanaf de Vondelstraat richting centrum lopen via de Willem de Zwijgerlaan / Kennemerstraatweg. Alles wordt zoveel mogelijk tijdig met borden aangegeven.

Fietsers en voetgangers
Ditmaal is de Friesebrug ook voor voetgangers en fietsers volledig gestremd. Tijdens de werkzaamheden wordt zwaar materiaal gehesen. Uit het oogpunt van veiligheid kunnen voetgangers en fietsers daarom de Friesebrug niet over. Zij kunnen via de Ringersbrug gaan. Ook heeft de gemeente de vaartijden van het pontje aan de Bierkade tijdelijk uitgebreid, zodat fietsers en voetgangers van deze alternatieve route gebruik kunnen maken. Het pontje Schermereiland-Bierkade vaart van maandag tot en met woensdag van 6.00 tot 23.00 uur en op donderdag van 6.00 tot 22.00 uur. Deze tijden gelden alleen van 30 maart 2009 tot en met 2 april 2009.

Tijdens de werkzaamheden geldt dat:

. het Noord-Hollands Kanaal niet kan worden overgestoken via de Friesebrug;
. de kruising Wageweg-Kanaalkade is afgesloten;
. autoverkeer richting Overstad en Oudorp vanaf de zuidzijde van het Noord-Hollands Kanaal wordt omgeleid via de Tesselsebrug;
. autoverkeer vanaf Oudorp naar het centrum via Overstad en de Tesselsebrug rijdt;
. fietsers en voetgangers de omleiding via de Ringersbrug volgen;
. de omleidingsroutes voor autoverkeer vanaf de Vondelstraat richting centrum lopen via de Willem de Zwijgerlaan / Kennemerstraatweg;
. alle verkeer richting de Friesebrug door middel van borden wordt gewezen op de nieuwe verkeerssituatie;
. hulpdiensten zoals ambulance, politie en brandweer gebruik maken van andere doorgaande routes;
. alle bedrijven, woningen en overige belanghebbenden te voet bereikbaar blijven;
. alle bedrijven en woningen rondom de Friesebrug voor de hulpdiensten bereikbaar blijven.

Werk in uitvoering
Het is helaas niet mogelijk om de werkzaamheden uit te voeren zonder enige vorm van overlast. De gemeente doet er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'. Overige informatie over het project Bus-on-line, waar de Friesebrug onderdeel van is, staat onder het kopje 'Inwoners' ( 'Projecten'.

Meer informatie:
Gemeente Alkmaar, afdeling Communicatie, (072) 548 9555.
-----------------------